LibreOffice-database

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

In LibreOffice Base kunt u gegevens oproepen die in vele verschillende databasebestandsindelingen zijn opgeslagen. LibreOffice Base heeft ingebouwde ondersteuning voor enkele platte databasebestandsindelingen, zoals de dBASE-indeling. Met LibreOffice Base kunt u ook een verbinding met externe relationele databases maken, zoals databases van MySQL of Oracle.

De volgende databasetypen zijn alleen-lezen-typen in LibreOffice Base. Binnen LibreOffice Base is het niet mogelijk om de databasestructuur te wijzigen of om databaserecords voor deze databasetypen te bewerken, in te voegen of te verwijderen:

  • Werkbladbestanden
  • Tekstbestanden
  • Adresboekgegevens

Een database in LibreOffice gebruiken

  • Kies Bestand - Nieuw - Database om een nieuw databasebestand te maken.

Met behulp van de Assistent Database kunt u een databasebestand maken en een nieuwe database in LibreOffice registreren.

Note.png Het databasebestand bevat query's, rapporten en formulieren voor de database, evenals een koppeling naar de database waar de records worden bewaard. Opmaakinformatie wordt ook in het databasebestand opgeslagen.
  • Kies Bestand - Openen om een datbasebestand te openen. In de keuzelijst Bestandstype selecteert u dat u alleen "Databasedocumenten" wilt zien. Selecteer een databasedocument en klik op Openen.

Related Topics

Een database bekijken

Een database registreren en verwijderen

Een nieuwe database maken

Met tabellen werken

Met query's werken

Met formulieren werken

Rapporten maken

Gegevens importeren in of exporteren uit Base

Database-overzicht

Menu's

Werkbalken

Sneltoetsen voor databases

Wiki pagina over Base