LibreOffice Database

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

I LibreOffice Base, kan du få tilgang til data som er lagret i en rekke databasefilformater LibreOffice Base støtter også enkelte flatfil databaseformat, som dBASE-formatet. Du kan også bruke LibreOffice Base for å koble til en eksterne relasjonsdatabaser, som database fra MySQL eller Oracle.

De følgende databasetypene er skrivebeskyttede i LibreOffice Base. I LibreOffice Base er det ikke mulig å forandre databasestrukturen, redigere, sette inn, eller slette databaseposter:

• Regneark-filer
  • Tekstfiler
  • Adressebokdata

Bruk av en database i LibreOffice

• For å lage en ny databasefil, velg File → Ny → Database.

Databaseveiviseren hjelper deg med å lage en databasefil og til å registrere en ny database i LibreOffice.

Note.png Databasefila inneholder forespørsler, rapporter og skjemaer for databasen, og dessuten en lenke til databasen, hvor datapostene er lagret. Formateringsopplysninger er også lagret i databasen.
  • For å åpne en fildatabase, velg Fil → Åpne. I listeboksen Filtype, velg å kun vise «Databasedokumenter». Velg et databasedokument og klikk Åpne.