LibreOffice-tietokanta

Jump to: navigation, search

LibreOffice Basella käyttäjä pääsee käsiksi hyvin erilaisiin tietokantojen tiedostomuotoihin tallennettuihin tietoihin. LibreOffice Base tukee suoraan joitakin kortistointiohjelmien tiedostomuotoja, kuten dBASE-muotoa. LibreOffice Basea voidaan käyttää myös yhdistettynä ulkoisiin relaatiotietokantoihin, kuten MySQL- tai Oracle-kantaan.

Seuraavat tietokantatyypit ovat kirjoitussuojattuja LibreOffice Basessa. LibreOffice Basesta käsin ei ole mahdollista muuttaa näiden tietokantojen tyyppien rakennetta tai muokata, lisätä tai poistaa tietokannan tietueita:

• Laskentataulukkotiedostot
  • Tekstitiedostot
  • Osoitekirjan tiedot

Tietokannan käyttäminen LibreOfficessa

• Tietokannan luomiseksi valitse Tiedosto - Uusi - Tietokanta.

Ohjattu tietokantamääritys auttaa tietokantatiedosto luomisessa ja tietokannan rekisteröinnissä LibreOfficessa.

Note.png Tietokantatiedostossa voi olla kyselyjä, raportteja ja lomakkeita, joita tietokanta käyttää, kuin myös linkki tietueet tallentavaan tietokantaan. Myös muotoilutiedot tallennetaan tietokantatiedostoon.
  • Tietokantatiedoston avaamiseksi valitaan Tiedosto - Avaa. Valitaan Tiedoston tyyppi -luetteloruudussa näkyville vain "Tietokanta-asiakirjat". Valitaan tietokanta-asiakirja ja napsautetaan Avaa-painiketta.