LibreOffice Database

Jump to: navigation, search

I LibreOffice Base kan man få adgang til data, som er gemt i et bredt udvalg af databaseformater. LibreOffice Base understøtter en række filbaserede databaseformater såsom dBASE-formater. Du kan også bruge LibreOffice Base til at skabe forbindelse til eksterne relationsdatabaser, såsom databaser fra MySQL eller Oracle.

De følgende databasetyper er skrivebeskyttede i LibreOffice Base. Fra LibreOffice Base er det ikke muligt at ændre databasestrukturen eller redigere, indsætte eller slette databaseposter for disse databasetyper:

• Regnearksfiler
  • Tekstfiler
  • Adressebogsdata

Brug af en database i LibreOffice

• For at oprette en ny databasefil, vælg Filer - Ny(t) - Database.

Med Databaseguide kan du oprette en databasefil og registrere en ny database i LibreOffice

Note.png Databasefilen indeholder forespørgsler, rapporter og formularer for databasen såvel som en kæde til databasen, hvor dataposterne er gemt. Formateringsoplysninger er også gemt i databasen.
  • For at åbne en databasefil skal du vælge Filer - Åbn. I rullelisten Filtype skal du vælge kun at vise "Databasedokumenter." Vælg et databasedokument og klik på Åbn.