Base de dades del LibreOffice

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Des del LibreOffice Base podeu accedir a les dades emmagatzemades en diversos formats de fitxers de bases de dades. El LibreOffice Base admet de manera nativa alguns formats de bases de dades de fitxers plans, com ara el format dBASE. També podeu utilitzar el LibreOffice Base per connectar-vos a bases de dades relacionals externes, com ara les bases de dades de MySQL o Oracle.

Els tipus de bases de dades següents són només de lectura al LibreOffice Base; és a dir, que des del LibreOffice Base no podreu canviar l'estructura de la base de dades ni editar, inserir o suprimir els registres dels tipus de bases de dades següents:

• Fitxers de full de càlcul
  • Fitxers de text
  • Dades de llibretes d'adreces

Utilització d'una base de dades amb el LibreOffice

• Per crear un fitxer de base de dades nou, trieu Fitxer - Nou - Base de dades.

L'Auxiliar de bases de dades us ajudarà a crear un fitxer de base de dades i a registrar una base de dades nova al LibreOffice.

Note.png El fitxer de base de dades conté consultes, informes i formularis per a la base de dades, així com un enllaç a la base de dades on s'emmagatzemen els registres. El fitxer de base de dades també emmagatzema la informació de formatació.
  • Per obrir un fitxer de base de dades, trieu Fitxer - Obre. En el quadre de llista Tipus de fitxer, seleccioneu que només voleu visualitzar "Documents de base de dades". Seleccioneu un document de base de dades i feu clic a Obre.