Base de datos de LibreOffice

Jump to: navigation, search

En LibreOffice Base, pue accesar los datos almacenaos nuna ámplia variedá de formatos de base de datos. LibreOffice Base soporta nativamente dellos formatos de base de datos como ficheros planos, como'l formatu dBASE. Pue tambien usar LibreOffice Base pa coneutase con bases de datos relacionales esternes, tales como MySQL o Oracle.

The following database types llabre read-only types in LibreOffice Base. From within LibreOffice Base it is not possible to change the database structure or to edit, insert, and delete database records for these database types:

• Spreadsheet files
  • Text files
  • Address book data

Utilizar una base de datos en LibreOffice

• Pa crear un ficheru de base de datos, escueya Ficheru - Nuevu - Base de datos.

El Asistente pa bases de datos ayúdalu a crear un ficheru de bases de datos y rexistrar una base de datos nueva en LibreOffice.

Note.png El ficheru de base de datos contién consultes, informes y formularios pa la base de datos, según un enllaz a la base de datos onde se guarden los rexistros. La información sobre formatu tamién s'almacena nel ficheru de base de datos.
  • P'abrir un ficheru de base de datos, escueya Ficheru - Abrir. Nel cuadru de llista Tipu de ficheru, escueya la opción pa ver namái los Documentos de la base de datos. Escueya un documentu de base de datos y faiga clic en Abrir.