Jelentések létrehozása

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

A jelentés egy Writer-dokumentum, amely az adatokat szervezett sorrendben és formátumban jeleníti meg. A LibreOffice Base-ben két lehetősége van jelentés létrehozására. Az egyik a kézi módszer a Jelentéstervező ablakban, a másik a félautomatikus módszer a Jelentéstündér párbeszédablakain végigmenve.

Az alábbi lista némi támpontot szolgáltat, hogy melyik módszert érdemes használnia az adataihoz:

Jelentéstervező Jelentéstündér
A "Jelentés létrehozása a tervezőnézetben" parancs indítja. A "Tündér használata jelentés létrehozásához" parancs indítja.
Teljes rugalmasság a jelentésfejnek és jelentéslábnak, az oldalak élőfejének és élőlábának és a többhasábos jelentések létrehozásának terén. Writer-sablont használ a jelentésdokumentum generálásához.
Húzza a helyükre a rekordmezőket és a többi dizájnelemet, például képeket vagy vonalakat. Válasszon az adatrekordok elrendezésére vonatkozó sok lehetőség közül.
Az adatok adott időpontban érvényes pillanatfelvételét hozza létre. A frissített jelentés megtekintéséhez hajtsa végre újra a jelentést, hogy létrejöjjön egy új Writer-dokumentum a frissített adatokkal. Választhat, hogy egy adott időpillanatban érvényes, rögzített adatokat tartalmazó jelentést, vagy "élő" jelentést készít, amely a Base-fájl megnyitásakor aktuális adatokra hivatkozik.
A jelentés egy Writer-dokumentum formájában menti. A jelentés létrehozásáról szóló információkat a Base-fájlba menti. Menti a jelentést és a jelentés létrehozásáról szóló információkat a Base-fájlba.
A helyi menüből válassza a Megnyitás parancsot, vagy kattintson duplán a jelentés nevére új jelentés létrehozásához az aktuális adatokkal. A helyi menüből válassza a Megnyitás parancsot, vagy kattintson duplán a jelentés nevére, hogy megtekinthesse az első létrehozás idején érvényes adatok statikus pillanatfelvételét, vagy új jelentést hozzon létre az aktuális adatokkal. Ez a tündér utolsó oldalán megadott választástól függ.
Válassza a jelentés neve helyi menüjének Szerkesztés elemét a Jelentéstervező ablak megnyitásához. Válassza a jelentés neve helyi menüjének Szerkesztés elemét annak a Writer-sablonnak a szerkesztéséhez, amelyet a jelentés létrehozására használtak.

Új jelentés kézi létrehozása a tervezőnézetben

  1. Nyissa meg azt az adatbázisfájlt, amelyben új jelentést kíván létrehozni.
  2. Az adatbázisablak bal oldali panelján kattintson a Jelentések ikonra.
  3. Kattintson az Jelentés létrehozása a tervezőnézetben lehetőségre.
  4. Kövesse az Jelentéstervező útmutató utasításait.

Új jelentés létrehozása a Jelentéstündérrel

  1. Nyissa meg azt az adatbázisfájlt, amelyben új jelentést kíván létrehozni.
  2. Az adatbázisablak bal oldali panelján kattintson a Jelentések ikonra.
  3. Kattintson a Tündér használata jelentés létrehozásához lehetőségre.
  4. Kövesse a Jelentéstündér lépéseit a jelentés létrehozásához.

Related Topics

Adatbázis-jelentések készítése, használata és szerkesztése

Adatbázisok használata a LibreOffice Base-ben

Adatforrás áttekintése