Copia els atributs amb l'eina de clonació del format

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Podeu utilitzar l'eina de clonar format per a copiar el format d'una selecció de text o d'un objecte i aplicar-lo a un altre objecte o selecció de text.

Note.png Al Calc, l'eina de clonar format només s'aplica al format de les cel·les.
 1. Seleccioneu el text o l'objecte la formatació del qual voleu copiar.
 1. A la barra Estàndard, feu clic a la icona Clona el format.

  El cursor es transforma en un pot de pintura.

  Si voleu aplicar la formatació a més d'una selecció, feu doble clic a la icona Clona el format
  Icona
  . Un cop hàgiu aplicat tota la formatació, torneu a fer clic a la icona.
 2. Seleccioneu el text o l'objecte al qual voleu aplicar la formatació, o feu-hi clic.
Tip.png Per defecte només es copia la formatació de caràcter, per incloure la formatació de paràgraf, manteniu premuda la tecla Ctrl quan hi feu clic. Per copiar només la formatació de caràcter, manteniu premudes les tecles Ctrl+Maj quan hi feu clic.

The paragraph formats are the formats applied to the whole paragraph. The character formats are those applied to a portion of the paragraph. For example, if you apply the bold format to a whole paragraph the bold format is a paragraph format. Then if you unbold a portion of this paragraph, the bold format is still a paragraph format but the portion you unbold has a "not bold" character format.

A la taula següent es descriuen els atributs de format que l'eina Clona el format pot copiar:

Tipus de selecció Comentari
No hi ha res seleccionat però el cursor és dins d'un passatge de text. Copia la formatació del paràgraf actual i la formatació de caràcter del caràcter següent en la direcció del flux de text.
Text Copia la formatació de l'últim caràcter seleccionat i del paràgraf que conté el caràcter.
Marc Copies the frame attributes that are defined in Format - Frame and Object - Properties dialog. The contents, size, position, linking, hyperlinks, and macros in the frame are not copied.
Objecte Copia la formatació de l'objecte que s'ha definit als diàlegs Format - Gràfics o Format - Objecte de dibuix. No es copien els continguts, la mida, la posició, els enllaços ni les macros de l'objecte.
Control de formulari No està implementat.
Objecte de dibuix Copia tots els atributs de formatació. A l'Impress i al Draw, també es copia el contingut de text de l'objecte.
Text dins de cel·les del Calc No està implementat.
Taula o cel·les del Writer Copia la formatació que s'ha indicat a les pestanyes Taula, Flux del text, Vores i Fons del diàleg Format - Taula. També es copia la formatació de paràgraf i de caràcter.
Taula o cel·les del Calc Copia la formatació que s'ha indicat al diàleg Format - Cel·les, així com la formatació dels continguts de les cel·les.