Conversió d'unitats de mesura

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

En alguns diàlegs podeu introduir valors de mesures als quadres d'entrada. Si només introduïu un valor numèric, s'utilitzarà la unitat de mesura per defecte.

Podeu definir la unitat de mesura per defecte per a documents de text del Writer en el diàleg que veureu en seleccionar Eines - Opcions - LibreOffice Writer - General. Per al Calc, el Draw i l'Impress, obriu el document d'aquest tipus i després obriu la pàgina General adequada, tal com es fa amb el Writer.

En els quadres d'entrada per a unitats de longitud també podeu afegir la unitat abreujada segons la llista següent:

Unitat abreujada Explicació
mm Mil·límetre
cm Centímetre
in o " Polzada
pi Pica
pt Punt

Les següents fórmules converteixen les unitats:

• 1 cm = 10 mm
  • 1 polzada = 2,54 cm
  • 1 polzada = 6 piques = 72 punts

Per exemple, en un document de text, obriu Format ▸ Paràgraf ▸ Sagnats i espaiat. Per sagnar el paràgraf actual una polzada introduïu 1 in o 1" en el quadre de text "Abans del text". Per sagnar el paràgraf 1 cm, introduïu 1 cm al quadre d'entrada.

Tip.png Per introduir el valor màxim o mínim respectivament, feu clic al valor actual i llavors premeu la tecla Re Pàg o Av Pàg.