Op updates controleren

Jump to: navigation, search

U kunt handmatig of automatisch op bijgewerkte versies controleren.

Note.png Controleren op updates zal ook zoeken naar updates voor alle geïnstalleerde extensies.

Selecteer voor handmatige controle Help - Op updates controleren.

U kunt het automatisch laten controleren in- of uitschakelen in Extra - Opties - LibreOffice - Online-update.

• Indien een update beschikbaar is, zal een pictogram
    Pictogram
    op de menubalk u waarschuwen over deze update. Klik op het pictogram om een dialoogvenster met meer informatie te openen.

U krijgt het dialoogvenster Op updates controleren te zien met enige informatie over de online-update van LibreOffice.

1. Zorg voor een internetverbinding voor LibreOffice.

Voer de instellingen voor de proxy in onder Extra - Opties - Internet - Proxy als u een proxyserver gebruikt.
  2. Selecteer Op updates controleren om te controleren of een nieuwere versie van het officepakket beschikbaar is.

Indien een nieuwere versie beschikbaar is en LibreOffice is niet ingesteld voor automatisch downloaden, kunt u een van de volgende acties kiezen:

• Download de nieuwe versie.
  • Installleer de gedownloade bestanden.
  • Verlaat het controleren op updates voor dit moment.

Als LibreOffice is ingesteld om de bestanden automatisch te downloaden, dan start de download onmiddellijk. Een download gaat gewoon door, zelfs als u het dialoogvenster minimaliseert.

Start het downloaden handmatig indien automatisch downloaden is uitgeschakeld.

Indien er geen update werd gevonden kunt u het dialoogvenster sluiten.

Warning.png U heeft Beheerdersrechten nodig om LibreOffice te updaten.