Microsoft Office -asiakirjojen muuntamisesta

Jump to: navigation, search

LibreOffice voi avata Microsoft Office 97/2000/XP -asiakirjoja. Kuitenkin eräät monimutkaisimpien Microsoft Office -asiakirjojen asettelupiirteet ja muotoilumääreet käsitellään eri tavalla LibreOfficessa tai niille ei ole tukea. Tästä johtuen muunnetut tiedostot vaativat jossain määrin käyttäjän uudelleen muotoilua. Uudelleen muotoilun odotettavissa oleva tarve on suhteessa lähdeasiakirjan rakenteen ja muotoilun monimutkaisuuteen. LibreOffice ei suorita Visual Basic -komentojonoja, mutta se voi ladata ne tarkasteltaviksi.

Note.png Uusimmat LibreOffice versiot lataavat ja tallentavat Microsoft Office Open XML -asiakirjamuotoja, joilla on päätteenä docx, xlsx tai pptx. Samoilla versioilla voi suorittaa joitakin Excel Visual Basic -komentojonoja, jos ominaisuus on otettu käyttöön LibreOffice - AsetuksetTyökalut - Asetukset - Lataus ja tallennus - VBA Ominaisuudet -valinnassa.

Oheisessa luettelossa on yleiskuvaus niistä Microsoft Office -piirteistä, jotka voivat olla haasteellisia muunnettavia. Nämä tekijät eivät estä muunnetun asiakirjan käyttöä tai työstämistä.

Microsoft Word

1. Automaattiset muodot
  2. Tarkastusmerkinnät
  3. OLE-objektit
  4. Tietyt ohjausobjektit ja Microsoft Office -lomakekentät
  5. Indeksit
  6. Taulukot, kehykset ja monipalstainen muotoilu
  7. Hyperlinkit ja kirjanmerkit
  8. Microsoft WordArt -grafiikka
  9. Animoidut merkit tai teksti

Microsoft PowerPoint

1. Automaattiset muodot
  2. Sarkain-, rivi- ja kappalevälit
  3. Perustyylin taustakuva
  4. Ryhmitellyt objektit
  5. Tietyt multimedia-tehosteet

Microsoft Excel

1. Automaattiset muodot
  2. OLE-objektit
  3. Tietyt ohjausobjektit ja Microsoft Office -lomakekentät
  4. Pivot-taulukot
  5. Uudet kaaviotyypit
  6. Ehdollinen muotoilu
  7. Eräät funktiot ja kaavat (katso alempaa)

Eräs Calcin ja Excelin ero on totuusarvojen käsittely. Syötetään TOSI soluihin A1 ja A2.

• Calcissa kaavan =A1+A2 tuloksena on arvo 2 ja kaava =SUM(A1;A2) antaa tuloksen 2.
  • Excelissä kaava =A1+A2 antaa tuloksen 2, mutta kaava =SUMMA(A1,A2) antaa tuloksen 0.
Note.png Yksityiskohtainen katsaus asiakirjojen muuntamisesta Microsoft Office -muotoon ja -muodosta on luettavissa sivulta Migration Guide.

Salasanasuojattujen Microsoft Office -dokumenttien avaaminen

LibreOffice voi avata oheisen taulukon Microsoft Office -asiakirjatyypit salasanoin mainituin tavoin suojattuinakin.

Microsoft Office -tiedostomuoto Tuettu salausmenetelmä
Word 6.0, Word 95 Heikko XOR-salaus
Word 97, Word 2000, Word XP, Word 2003 Office 97/2000 -yhteensopiva salaus
Word XP, Word 2003 Vanhojen Word-versioiden Heikko XOR-salaus
Excel 2.1, Excel 3.0, Excel 4.0, Excel 5.0, Excel 95 Heikko XOR-salaus
Excel 97, Excel 2000, Excel XP, Excel 2003 Office 97/2000 -yhteensopiva salaus
Excel XP, Excel 2003 Vanhojen Excel-versioiden Heikko XOR-salaus

AES128-menetelmällä salatut Microsoft Office -tiedostot ovat avattavissa. Muita salausmenetelmiä ei tueta.