Werkbalken

Jump to: navigation, search

Dit submenu somt de werkbalken op die beschikbaar zijn in werkbladen. In dit overzicht wordt de standaardwerkbalkconfiguratie voor LibreOffice beschreven.

Werkbalk Afdrukvoorbeeld

De werkbalk Afdrukvoorbeeld wordt weergegeven als u Bestand - Afdrukvoorbeeld kiest.

Invoegen

Klik op de pijl naast het pictogram om de werkbalk Invoegen te penen, waarmee u afbeeldingen en speciale tekens aan het huidige blad kunt toevoegen.

Werkbalk Tekstopmaak

De werkbalk Tekstopmaak, die wordt weergegeven indien de cursor in een tekstkader of tekenobject staat, bevat opdrachten voor opmaak en uitlijning.

Werkbalk Eigenschappen tekenobjecten

De werkbalk Eigenschappen tekenobjecten voor objecten die u in het blad selecteert, bevat opmaak- en uitlijningsopdrachten.

Werkbalk Afbeelding

De werkbalk Afbeelding wordt weergegeven wanneer u een afbeelding in een blad invoegt of selecteert.

Formulebalk

Gebruik deze werkbalk om formules in te voeren.

Werkbalk Tekening

De werkbalk Tekening bevat veelgebruikte functies voor bewerken. Klik op de pijl naast een pictogram om een werkbalk met extra opdrachten te openen.

Werkbalk Werktuigen

Gebruik deze werkbalk om toegang te krijgen tot vaak gebruikte functies.

Werkbalk Opmaak

De werkbalk Opmaak bevat de functies die het meest gebruikt worden voor directe opmaak, bijvoorbeeld: opmaken zonder stijlen.

Statusbalk

De statusbalk toont informatie over het actieve document en verschaft diverse aanvullende functies.

Classificatiebalk

De werkbalk Classificatie biedt hulpmiddelen om de omgang met documenten te beveiligen.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File -> Properties, Custom fields tab) to store the classification policy as document metadata.

Go to menu View -> Toolbars and select Classification