OpenCL beállítások

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search
Note.png Az oldal fejlesztés alatt áll

OpenCL: a nyílt szabvány heterogén rendszerek párhuzamos programozásához.

Eszközök - Beállítások - LibreOffice Calc - Képlet menü, és a Részletes számítási beállítások alatt nyomja meg a Részletek gombot.

Az OpenCL™ az első nyílt, jogdíjmentes szabvány a személyi számítógépekben, kiszolgálókban és kézi/beágyazott eszközökben található modern processzorok keresztplatformos, párhuzamos programozásához. Az OpenCL (nyílt számítási nyelv) jelentősen javítja alkalmazások széles körének sebességét és válaszkészségét rengeteg piaci szegmensben a játékoktól és szórakoztatástól kezdve a tudományos és orvosi szoftverekig.

Note.png az OpenCL-lel kapcsolatos további információkért keresse fel az OpenCL honlapját

Tartalom számmá

Átalakítás szöveget számmá

Hogyan kezelje a számot váró aritmetikai művelet operandusaként vagy függvény argumentumaként kapott szöveget. Az egyértelmű átalakítás lehetséges az egész számokra (beleértve a kitevőket is) és az ISO 8601 formátumú dátumokra és időkre kiterjesztett, elválasztókkal tagolt formátumban. A tört értékek decimális elválasztókkal vagy az ISO 8601-től eltérő formátumú dátumok a területi beállításoktól függenek. Ne feledje, hogy a területi beállítástól függő átalakításkor a kapott számérték eltérhet a különböző területi beállítások esetén!

#ÉRTÉK! hiba adása: A számadatok helyén talált szöveg #ÉRTÉK! hibát generál. Például: az "123.45" #ÉRTÉK! hibát generál, míg az 123.45 nem.

Nullának tekintés: A számadatok helyén talált szöveget nulla értékű számnak tekinti. Például: az "123.45" nullára lesz leképezve, míg az 123.45 nem.

Convert only if unambiguous: If the text represents a valid and unambiguous numeric value, convert it. Example: "123.456" will generate a #VALUE! error because the text contains a separator, while "123456" will not.

Területi beállítástól függő átalakítás is: a területi beállítások szerint érvényes értékek átalakítása. Például: az "123,45" érvényes szám bizonyos területi beállítások – mint a magyar – szerint, mert a vesszőt tizedeselválasztóként használják.

Üres karakterlánc nullának tekintése

Ez a beállítás meghatározza az üres karakterlánc kezelését aritmetikai műveletekben. Ha az „Átalakítás szöveget számmá” alatt az „#ÉRTÉK! hiba adása:” vagy a „Nullának tekintés” lehetőségeket választotta, akkor (itt) nem választhatja ki, hogy egy üres karakterlánc számmá alakítása hibát generál, vagy nullának tekinti az üres karakterláncokat. Egyébként ez a beállítás határozza meg, hogyan kezeli az üres karakterláncokat.

Referenciaszintaxis a karakterlánc-hivatkozáshoz

Karakterlánc-paraméterekben átadott hivatkozások feldolgozásakor használandó képletszintaxis. Ez az olyan beépített függvényeket befolyásolja, mint az INDIREKT, amely egy hivatkozást vár karakterlánc-értékként.

Képletszintaxis használata

Calc A1:

Excel A1:

Excel R1C1:

OpenCL beállítások

OpenCL használata a műveletek egy részhalmazához

Az OpenCL használata csak néhány művelethez, amelyekre a táblázatképletek le vannak fordítva.

Az OpenCL használatát kiváltó minimális adatmennyiség:

Egy táblázatképlet által használt adatcellák számának becsült alsó korlátja ahhoz, hogy OpenCL-lel kerülhessen kiszámításra.

Az OpenCL-t használó opkódok részhalmaza:

Azon műveletek és függvények listája, amelyekhez OpenCL használandó. Ha egy képlet csak ezeket a függvényeket és műveleteket tartalmazza, akkor az OpenCL segítségével kerülhet kiszámításra.