Huomautusten lisääminen ja muokkaaminen

Jump to: navigation, search

Kuhunkin soluun voi liittää huomautuksen valitsemalla Lisää - Huomautus. Solussa näkyy pieni punainen neliö, huomautusilmaisin, merkkinä huomautuksesta (asetuksista riippuen).

• The comment is visible whenever the mouse pointer is over the cell.
  • Kun solu on valitaan, voidaan valita solun kohdevalikosta Näytä huomautus. Tämä saa huomautuksen jatkuvasti näkyväksi kunnes toiminta lakkautetaan Näytä huomautus -komennolla samasta kohdevalikosta.
  • Pysyvästi näkyvää huomautusta voi muokata vain napsauttamalla sitä. Jos huomautuksen teksti poistetaan kokonaan, myös huomautus poistuu.
  • Kutakin huomatusta voi siirtää ja muuttaa kooltaan vapaasti.
  • Kutakin huomautusta voi muokata määrittämällä taustan värin, läpinäkyvyyden, reunatyylin ja tekstin tasauksen. Komennot valitaan huomautuksen kohdevalikosta.
  • Huomautusilmaisin tehdään näkyväksi tai piilotetaan valitsemalla Työkalut - Asetukset - LibreOffice Calc - Näytä ja merkitsemällä tai tyhjentämällä Huomautusilmaisin-valintaruutu.

Syöttövihjeen näyttämiseksi valitussa solussa käytetään komentoa Tiedot - Kelpoisuus - Syöttöohje.