Externe gegevens in tabel invoegen (WebQuery)

Jump to: navigation, search

Met behulp van het importfilter Web Page Query (LibreOffice Calc) kunt u tabellen uit HTML-documenten in een Calc-werkblad invoegen.

Via dezelfde methode kunt u bereiken invoeren die op naam gedefinieerd zijn, uit een Calc- of Microsoft Excel-werkblad.

De volgende invoegmethodes zijn beschikbaar:

Invoegen via dialoogvenster

1. Zet de celcursor bij de cel waar de nieuwe inhoud moet worden ingevoegd.
  2. Choose Sheet - Link to External Data. This opens the External Data dialog.
  3. Voer de URL van het HTML-document of de naam van het werkblad in. Druk op Enter wanneer u klaar bent. Klik op de knop ... om het dialoogvenster Invoegen (bestandsselectie) te openen.
  4. In de grote keuzelijst van het dialoogvenster selecteert u de benoemde bereiken of tabellen die u wilt invoegen.
  5. U kunt ook specificeren dat de bereiken of tabellen elke "n" seconden worden bijgewerkt.

Het importfilter kan meteen namen voor celbereiken maken. De opmaak wordt zoveel mogelijk behouden, terwijl het filter opzettelijk geen afbeeldingen laadt.

Invoegen via Navigator

1. Open twee documenten: het LibreOffice Calc-werkblad waarin de externe gegevens ingevoegd moeten worden (doeldocument) en het document waaruit de externe gegevens afkomstig zijn (brondocument).
  2. Open de Navigator in het doeldocument.
  3. In de onderste keuzelijst met invoervak van de Navigator selecteert u het brondocument. De Navigator toont de bereiknamen en databasebereiken of de tabellen in het brondocument.
  4. In de Navigator selecteert u Als koppeling invoegen via het sleepmodus-
    pictogram
    .
  5. Sleep de gewenste externe gegevens van de Navigator naar het doeldocument.

Als u een HTML-document hebt geladen met het filter Web Page Query als het brondocument, vindt u de tabellen in de Navigator, doorlopend benoemd beginnend bij 'HTML_tabel1', evenals twee bereiknamen die gemaakt zijn:

• HTML_all - duidt het hele document aan
  • HTML_tables - duidt alle HTML-tabellen in het document aan

De externe gegevens bewerken

• Open Bewerken - Koppelingen. Hier kunt u de koppeling naar de externe gegevens bewerken.