Sette inn eksterne data i tabeller (nettspørringer)

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Ved hjelp av importfilteret Nettsideforespørsel (LibreOffice Calc) kan du sette inn tabeller fra HTML-dokumenter i et Calc-regneark.

Du kan bruke samme metode for å sette inn navngitte områder fra et Calc- eller Microsoft Excel-regneark.

Følgende metoder er tilgjengelige for innsetting:

Sette inn ved hjelp av et vindu

1. Plasser markøren i cellen der det nye innholdet skal settes inn.
  2. Choose Sheet - Link to External Data. This opens the External Data dialog.
  3. Skriv inn adressen til HTML-dokumentet eller navnet på regnearket. Trykk på Enter når du er ferdig. Trykk på -knappen for å åpne filvelgeren.
  4. Velg de navngitte områdene eller tabellene du vil sette inn fra den store lista i vinduet.
  5. Du kan også angi at områdene eller tabellene skal oppdateres hvert n-te sekund.

Importfilteret kan gi navn til celleområder i farta. Så mye formatering som mulig beholdes, men filteret laster ikke bilder.

Sette inn ved hjelp av dokumentstrukturen

1. Åpne to dokumenter: LibreOffice Calc-dokumentet der de eksterne dataene skal settes inn (måldokumentet), og dokumentet dataene kommer fra (kildedokumentet).
  2. Åpne dokumentstrukturen i måldokumentet.
  3. Velg kildedokumentet i kombinasjonsboksen nederst i dokumentstrukturen. Dokumentstrukturen viser nå områdenavnene og databaseområdene eller tabellene som kildedokumentet inneholder.
  4. Velg dramodusen Sett inn som lenke
    Icon
    i dokumentstrukturen .
  5. Trekk de ønskede eksterne dataene fra dokumentstrukturen inn i måldokumentet.

Hvis du har lastet et HTML-dokument med filteret Nettsideforespørsel som kildedokument, finner du tabellene i dokumentstrukturen med navn stigende fra «HTML_1» og oppover, i tillegg til to navngitte områder som har blitt laget:

• HTML_all – viser til hele dokumentet
  • HTML_tables – viser til alle HTML-tabellene i dokumentet

Endre de eksterne dataene

• Åpne Rediger → Lenker. Her kan du endre lenken til de eksterne dataene.