Importació i exportació de fitxers de text

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Els fitxers de valors separats per comes (CSV) són fitxers de text que contenen els continguts de les cel·les d'un sol full. Es poden utilitzar comes, punts i coma o altres caràcters com a delimitadors de camp entre les cel·les. Les cadenes de text s'escriuen entre cometes i els nombres s'escriuen sense cometes.

Importació d'un fitxer CSV

1. Trieu Fitxer ▸ Obre.
  2. En el camp Tipus de fitxer, seleccioneu el format "Text CSV". Seleccioneu el fitxer i feu clic a Obre. Quan un fitxer té l'extensió .csv, el tipus de fitxer es reconeix automàticament.
  3. Veureu el diàleg Importació de text. Feu clic a D'acord.
Tip.png Si el fitxer .csv conté fórmules però voleu importar el resultat d'aquestes fórmules, trieu Eines ▸ Opcions' ▸ LibreOffice Calc - Visualització' i desactiveu la casella de selecció Fórmules.

Exportació de fórmules i valors com a fitxers CSV

1. Feu clic al full que vulgueu desar com a fitxer csv.
  2. Si voleu exportar les fórmules com a fórmules, per exemple, en forma de =SUMA(A1:B5), procediu de la manera següent:

Trieu Eines ▸ Opcions' ▸ LibreOffice Calc - Visualització'.

A Visualització, activeu la casella de selecció Fórmules. Feu clic a D'acord.

Si voleu exportar els resultats dels càlculs en lloc de les fórmules, no activeu Fórmules.
  3. Trieu Fitxer ▸ Anomena i desa. Veureu el diàleg Anomena i desa.
  4. En el camp Tipus de fitxer, seleccioneu el format "Text CSV".
  5. Introduïu un nom i feu clic a Desa.
  6. En el diàleg Exportació de fitxers de text, seleccioneu el joc de caràcters i els delimitadors de camp i de text per a les dades que vulgueu exportar. A continuació confirmeu la selecció amb D'acord.
  7. Si cal, després de desar, desactiveu la casella de selecció Fórmules per tornar a veure els resultats calculats a la taula.