Suodattimien käyttö

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Suodattimet ja erityissuodattimet tekevät mahdolliseksi työskennellä vain tiettyjen tietoalueen suodatettujen rivien (tietueiden) kanssa. LibreOfficen laskentataulukoissa suodattamia voi käyttää monin eri tavoin.

  1. Eräs automaattisen suodatuksen käyttötapa on rajata esitys nopeasti samanarvoisen kentän sisältäviin tietueisiin.
  2. Suodatus-valintaikkunassa käyttäjä voi myös määritellä alueet, joilla tietyn tietokentän arvot sijaitsevat. Oletussuodatinta voidaan käyttää jopa kolmen ehdon asettamiseen joko loogisen JA- tai TAI-operaattorin kera.
  3. Erityissuodatus ylittää kolmen ehdon rajoituksen. Siinä sallitaan jopa kahdeksan suodatusehtoa. Erityissuodatuksessa ehdot kirjoitetaan suoraan taulukkoon.
Tip.png Suodatuksen poistamiseksi, niin että kaikki solut näkyvät jälleen, napsautetaan suodatuksen käyttöalueella ja valitaan Tiedot - Suodatus - Poista suodatus.
Note.png Kun tehdään monirivinen valinta alueella, jossa suodatusta on käytetty, valintaan voi sisältyä rivejä, jotka suodatus on piilottanut. Jos tässä tilanteessa käytetään muotoilua, tai poistetaan valittuja rivejä, toiminta kohdistuu vain näkyviin riveihin. Piilotettuihin riveihin ei vaikuteta.
Note.png Suodattamalla piilotetut rivit eroavat käyttäjän Muotoilu - Rivi - Piilota -komennoin piilottamista. Nämä manuaalisesti piilotetut rivit poistetaan, kun niitä sisältävä valinta poistetaan.

Related Topics

Automaattisen suodatuksen käyttö

Suodatus: erityissuodatuksen käyttö

Vain näkyvien solujen kopiointi