Automatikus szűrő alkalmazása

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Az Automatikus szűrő egy kombinált listát helyez el egy vagy több adatoszlopon, amelyek segítségével kijelölheti a megjeleníteni kívánt rekordokat (sorokat).

  1. Jelölje ki azokat az oszlopokat, amelyeknél az automatikus szűrőt használni szeretné.
  2. Válassza az Adatok - Szűrő - Automatikus szűrő lehetőséget. A kombinált lista nyilai a kijelölt tartomány első sorában láthatók.
  3. Az oszlop címsorában lévő legördülő nyílra kattintva indítsa el a szűrőt, majd válasszon ki egy elemet.

    Csak azon sorok kerülnek megjelenítésre, amelyek tartalma kielégíti a szűrési feltételeket. A többi sor ki lesz szűrve. A szűrt sorok jelenlétét onnan láthatja, hogy a sorszámozás nem folyamatos. A szűrőként használt oszlopot eltérő színű nyílgomb jelöli.

Ha a szűrt adattartomány másik oszlopán további automatikus szűrőt használ, akkor a többi legördülő lista csak a szűrt adatokat jeleníti meg.

Az összes rekord ismételt megjelenítéséhez válassza az Automatikus szűrő kombinált listájában a Minden lehetőséget. Ha az Általános szűrő lehetőséget választja, megjelenik az Általános szűrő párbeszédablak, amelynek segítségével beállíthat egy általános szűrőt. Válassza az Első 10 bejegyzést, ha csupán a 10 legmagasabb értéket kívánja megjeleníteni.

Az Automatikus szűrő leállításához jelölje ki újra az 1. lépésben kijelölt cellákat, és válassza ismét az Adatok - Szűrő - Automatikus szűrő lehetőséget.

Tip.png Ha különböző munkalapokhoz különböző automatikus szűrőket szeretne, először minden munkalapon meg kell határozni egy adatbázis-tartományt.
Warning.png Az aritmetikai függvények is figyelembe veszik a szűrők által elrejtett cellákat. Egy teljes oszlop összege például tartalmazni fogja a rejtett cellákban található értékeket is. Használja a RÉSZÖSSZEG függvényt, ha csak a szűrő alkalmazását követően látható cellákat kívánja figyelembe venni.

Related Topics

Szűrők alkalmazása

Szűrő: Irányított szűrők alkalmazása

Csak látható cellák másolása

Adatok - Szűrő - Automatikus szűrő

RÉSZÖSSZEG