Aplicar filtru automáticu

Jump to: navigation, search

La función AutoFilter inxerta nuna o más columnes de datos un cuadru combináu que dexa escoyer los rexistros (files) que se deben amosar.

1. Escueya les columnes nes que deseye utilizar el AutoFilter.
  2. Escueya Datos - Filtru - AutoFiltru . Les fleches del cuadru combináu amosar na primer filera del área escoyida.
  3. Execute'l filtru faciendo clic na flecha desplegable de la testera de la columna y escueya un elementu.

Namái s'amuesen les fileres que'l so conteníu cumple los criterios de filtru. Les otres files peñerar. Ye posible ver si les fileres peneráronse a partir de númberos de filera discontinuos. La columna que s'utilizó pal filtru identificar por aciu d'un botón de flecha de color distintu.

Cuando aplica un Autofiltru adicional n'otra columna d'un rangu de datos peneráu, entós los demás cuadros combinaos listan solamente los datos peneráu.

P'amosar tolos rexistros de nuevu, escueya "toa" la entrada nel cuadru combináu Autofiltru. Si escueye "Estándar", va apaecer el cuadru de diálogu Filtru predetermináu, que dexa establecer un filtru predetermináu. Escueya "10 superiores" p'amosar namái los 10 valores más altos.

Pa dexar d'utilizar el AutoFilter, vuelva escoyer toles caxelles escoyíes nel pasu 1 y escueya de nuevu Datos - Filtru - AutoFilter.

Tip.png P'asignar distintos AutoFiltros a distintes fueyes, debes primero definir el rangu de la base de datos en cada fueya.
Warning.png Les funciones aritmétiques tamién tienen en cuenta les caxelles que nun tán visibles por cuenta de l'aplicación d'un filtru. Por exemplu, la suma total una columna inclúi tamién los valores que s'atopen en caxelles peñeraes. Aplique la función SUBTOTALES si namái se deben tener en cuenta les caxelles visibles tres l'aplicación d'un filtru.