Yleiskuvaus LibreOffice Basicin ohjeista

Jump to: navigation, search

LibreOffice tarjoaa sovellusohjelmarajapinnan (API), jolla hallitaan LibreOffice-komponentteja erilaisilla ohjelmointikielillä käyttämällä LibreOffice-ohjelmistokehitysympäristöä (SDK). Lisää tietoa LibreOffice API:sta ja SDK:sta saa sivustolta http://api.libreoffice.org

Lyhyesti: tässä ohjeosiossa selitetään yleisimmät ajonaikaiset LibreOffice Basic-funktiot. Syvällisempiä tietoja varten käytettävissä on OpenOffice.org BASIC Programming Guide Wiki-sivustolla.

Työskentely LibreOffice Basicilla

Ohjelmointi LibreOffice Basicilla

Ajonaikaiset funktiot

Makron nauhoitus

Basic-valintaikkunoiden luominen

Ohjausobjektien luominen valintaikkunamuokkaimessa

Ohjausobjektin ominaisuuksien muuttaminen valintaikkunan muokkaimessa

Valintaikkunan avaaminen ohjelmakoodilla

Ohjelmointiesimerkkejä: ohjausobjektit valintaikkunan muokkaimessa

Ohjeen käyttö

Ohje viittaa ohjelman oletusasetuksiin perustilassa olevassa järjestelmässä. Värit, hiiren toiminnot ja muut muokattavat tekijät voivat olla erilaisia ohjelmaa käytettäessä.

LibreOffice-ohjeikkuna

Vihjeet ja laajennetut vihjeet

Hakemisto - ohjeiden avainsanahaku

Etsi - kokotekstihaku

Kirjanmerkkien käyttö

Sisältö - ohjeiden pääaiheet