Een volledig tekstdocument invoegen

Een tekstbestand invoegen

1. Plaats de cursor op de positie in het document waar u het bestand wilt invoegen.

2. Kies Invoegen - Bestand.

3. Zoek het tekstdocument dat u wilt invoegen, en klik dan op OK.

De inhoud van het tekstdocument wordt in het huidige document ingesloten en wordt niet bijgewerkt als het bronbestand gewijzigd wordt. Als u wilt dat de inhoud automatisch bijgewerkt wordt wanneer u het brondocument wijzigt, voegt u het bestand als koppeling in.

Een volledig tekstdocument als koppeling invoegen

1. Plaats de cursor op de positie in het document waar u het bestand wilt invoegen.

2. Kies Invoegen - Sectie.

3. Typ een naam in het vak Nieuwe sectie en kies dan het selectievakje Koppeling.

4. Typ in het vak Bestandsnaam de naam van het bestand dat u wilt invoegen of klik op de bladerknop ... en zoek het bestand.

Als het doeldocument secties bevat, kunt u in het vak Secties de sectie selecteren die u wilt invoegen.

5. U kunt desgewenst de opmaakopties voor de sectie instellen.

6. Klik op Invoegen.

LibreOffice werkt de inhoud van de ingevoegde sectie automatisch bij telkens wanneer het brondocument gewijzigd wordt. Wilt u de inhoud van de sectie handmatig bijwerken, dan kiest u Extra - Bijwerken - Alles bijwerken.

Inserting, Editing, and Linking Frames