Nieuwe opmaakprofielen maken van selecties

Zo maakt u een nieuw opmaakprofiel van een handmatig opgemaakte selectie:

1. Kies Beeld - Opmaakprofielen.

2. Klik op het pictogram van de categorie met opmaakprofielen die u wilt maken.

3. Klik in het document van waaruit u het opmaakprofiel wilt kopiëren, bijvoorbeeld in een alinea waarop u handmatige opmaak hebt toegepast.

4. Klik op de pijl naast het pictogram Nieuw opmaakprofiel uit selectie en kies Nieuw opmaakprofiel uit selectie in het submenu

5. Typ een naam in het vak Naam opmaakprofiel.

6. Klik op OK.

Zo maakt u een nieuw opmaakprofiel via slepen en neerzetten:

1. Kies Beeld - Opmaakprofielen.

2. Klik op het pictogram van de categorie met opmaakprofielen die u wilt maken.

3. Selecteer ten minste één teken, of object, met het opmaakprofiel dat u wilt kopiëren. Selecteer voor pagina-opmaakprofielen en frame-opmaakprofielen ten minste één teken of object in de pagina of het frame.

4. Sleep het teken of object naar het venster Stijlen en opmaak en laat de muisknop los.

Voor alinea- en tekenopmaakprofielen kunt u slepen en neerzetten op het toepasselijke pictogram in het venster Stijlen en opmaak. U hoeft die categorie met opmaakprofielen niet van tevoren te openen.

Notitiepictogram

U kunt een frame ook via slepen en neerzetten in het venster Stijlen en opmaak plaatsen om een nieuw frameopmaakprofiel te maken: klik op het frame, houd de muisknop ingedrukt en wacht even, maar beweeg de muis niet. Sleep vervolgens naar het venster Stijlen en opmaak en laat het frame los boven het pictogram Frameopmaakprofielen.