Tekst verbergen

U kunt velden en secties gebruiken om tekst in uw document te verbergen of tonen als er aan een voorwaarde voldaan wordt.

Voordat u tekst kunt verbergen, moet u eerst een variabele maken die in de voorwaarde voor het verbergen van de tekst gebruikt moet worden.

Zo maakt u een variabele:

1. Klik in uw document en kies Invoegen - Velden - Meer velden.

2. Klik op de tab Variabelen en dan op 'Variabele instellen' in de lijst Type.

3. Klik op 'Algemeen' in de lijst Opmaak.

4. Typ een naam voor de variabele in het vak Naam, bijvoorbeeld Verbergen.

5. Voer in het vak Waarde een waarde voor de variabele in, bijvoorbeeld 1.

6. Als u de variabele in uw document wilt verbergen, selecteert u Onzichtbaar.

7. Klik op Invoegen en Sluiten.

Zo verbergt u tekst:

1. Klik in het document op de plaats waar u de tekst wilt toevoegen.

2. Kies Invoegen - Velden - Meer velden en klik op het tabblad Functies.

3. Klik op 'Verborgen tekst' in de lijst Type.

4. Voer een instructie in het vak Voorwaarde in. Wanneer u bijvoorbeeld de variabele gebruikt die u eerder hebt gedefinieerd, voert u Verbergen==1 in.

5. Typ in het vak Verborgen tekst de tekst die u wilt verbergen.

6. Klik op Invoegen en Sluiten.

Zo verbergt u een alinea:

1. Klik in de alinea op de plaats waar u de tekst wilt toevoegen.

2. Kies Invoegen - Velden - Meer velden en klik op het tabbladFuncties.

3. Klik op 'Verborgen alinea' in de lijst Type.

4. Voer een instructie in het vak Voorwaarde in. Wanneer u bijvoorbeeld de variabele gebruikt die u eerder hebt gedefinieerd, voert u Verbergen==1 in.

5. Klik op Invoegen en Sluiten.

Notitiepictogram

U moet deze functie inschakelen door het vinkje weg te halen bij Beeld - Verborgen alinea's. Wanneer er een vinkje staat, kunt u geen alinea's verbergen.

Zo verbergt u een sectie:

1. Selecteer de tekst die u in uw document wilt verbergen.

2. Kies Invoegen - Sectie.

3. In het gebied Verbergen kiest u het keuzevak Verbergen, en voer dan een uitdrukking in het vak Voorwaarde in. Wanneer u bijvoorbeeld de variabele gebruikt die u eerder hebt gedefinieerd, voert u Verbergen==1 in.

4. Klik op Invoegen.