Verschillende kop- en voetteksten definiëren

U kunt verschillende kop- en voetteksten op verschillende pagina's in uw document gebruiken, zo lang de pagina's maar verschillende pagina-opmaakprofielen gebruiken. LibreOffice biedt verschillende vooraf gedefinieerde pagina-opmaakprofielen, zoals Eerste pagina, Linkerpagina en Rechterpagina, of u kunt een aangepast pagina-opmaakprofiel maken.

U kunt ook de gespiegelde pagina-layout gebruiken als u een koptekst wilt toevoegen aan een pagina-opmaakprofiel dat andere binnen- en buitenmarges heeft. Kies Opmaak - Pagina, klik op de tab Pagina, en kies, in het gebiedLay-outinstellingen, “Gespiegeld” in het vakPagina-layout om deze optie op een pagina-opmaakprofiel toe te passen.

Zo kunt u pagina-opmaakprofielen gebruiken om verschillende kopteksten te definiëren voor even en oneven pagina's in een document.

1. Open een nieuw tekstdocument.

2. Kies Beeld - Opmaakprofielen en klik op het pictogram Pagina-opmaakprofielen in het paneel Opmaakprofielen op de Zijbalk.

3. Klik met de rechtermuisknop op 'Rechterpagina' in de lijst met pagina-opmaakprofielen en kies Wijzigen.

4. Klik in het dialoogvenster Pagina-opmaakprofielen op de tab Koptekst.

5. Selecteer Koptekst activeren en klik op de tab Beheren.

6. In het vak Volgend opmaakprofiel selecteert u 'Linkerpagina'.

7. Klik op OK.

8. In het venster Stijlen en opmaak klikt u met rechts op 'Linkerpagina' in de lijst met pagina-opmaakprofielen en kiest u Wijzigen.

9. Klik in het dialoogvenster Pagina-opmaakprofielen op de tab Koptekst.

10. Selecteer Koptekst activeren en klik op het tabblad Beheren.

11. In het vak Volgend opmaakprofiel selecteert u 'Rechterpagina'.

12. Klik op OK.

13. Dubbelklik op 'Rechterpagina' in de lijst met pagina-opmaakprofielen om het opmaakprofiel op de huidige pagina toe te passen.

14. Voer tekst of afbeeldingen in de koptekst in voor het opmaakprofiel Linkerpagina. Nadat u de volgende pagina aan uw document hebt toegevoegd, voert u tekst of afbeeldingen in de koptekst in voor het opmaakprofiel Rechterpagina.

Over kop- en voetteksten

Een pagina-opmaakprofiel maken op basis van de huidige pagina

Hoofdstuknaam of -nummer invoegen in een kop- of voettekst

Kop- of voetteksten opmaken