Opmaakprofielen in Writer

De volgende informatie betreft Writer-opmaakprofielen die u via het paneel Stijlen en opmaak van de zijbalk kunt toepassen.

U kunt desgewenst de opmaakprofielen van het huidige document bewerken en het document vervolgens als een sjabloon opslaan. Kies Bestand - Sjablonen - Opslaan als sjabloon om dit te doen.

Categorie met opmaakprofielen

Er zijn verschillende categorieën van opmaakprofielen.

Naam

Beschrijving

Tekenopmaakprofielen

Gebruik 'Tekenopmaakprofielen' om enkele tekens of hele woorden en zinsdelen op te maken. U kunt tekenopmaakprofielen desgewenst nesten.

Alinea-opmaakprofielen

Gebruik 'Alinea-opmaakprofielen' om alinea's op te maken, inclusief lettertype en -grootte. U kunt ook selecteren welk alinea-opmaakprofiel op de volgende alinea toegepast moet worden.

Frameopmaakprofielen

Gebruik 'Frameopmaakprofielen' om tekst- en afbeeldingsframes op te maken.

Pagina-opmaakprofielen

Gebruik 'Pagina-opmaakprofielen' om de structuur van een document te organiseren en paginanummers toe te voegen. U kunt ook opgeven dat het pagina-opmaakprofiel op de eerste pagina na een pagina-einde toegepast moet worden.

Opmaakprofielen voor nummering

Gebruik opmaakprofielen voor nummering om lijsten met nummers of opsommingstekens op te maken.

Groepen opmaakprofielen

Dit zijn de groepen opmaakprofielen die u in het venster Stijlen en opmaak kunt laten weergeven.

Naam

Betekenis

Automatisch

Toont opmaakprofielen die toepasselijk zijn voor de huidige context.

Alle opmaakprofielen

Toont alle opmaakprofielen van de actieve categorie met opmaakprofielen.

Gebruikte opmaakprofielen

Toont de opmaakprofielen (van geselecteerde categorie) die in het huidige document zijn toegepast.

Eigen opmaakprofielen

Toont alle gebruikergedefinieerde opmaakprofielen in de geselecteerde categorie met opmaakprofielen.

Tekenopmaakprofielen

Toont opmaakprofielen voor tekst.

Hoofdstukopmaakprofielen

Toont opmaakprofielen voor koppen.

Opmaakprofielen voor nummering

Toont opmaakprofielen voor lijsten met nummering of opsommingstekens.

Opmaakprofielen voor indices

Toont opmaakprofielen voor indices.

Opmaakprofielen voor speciale gebieden

Toont opmaakprofielen voor kopteksten, voetteksten, voetnoten, eindnoten, tabellen en bijschriften.

HTML-opmaakprofielen

Toont een lijst met opmaakprofielen voor HTML-documenten.

Voorwaardelijke opmaakprofielen

Toont de gebruikergedefinieerde voorwaardelijke opmaakprofielen.

Hiërarchisch

Toont de opmaakprofielen in de geselecteerde categorie in een hiërarchische lijst. Klik op het plusteken (+) naast de subniveaunaam om de opmaakprofielen in een subniveau te zien.