Een aangepaste presentatie maken

U kunt de dia's in de huidige presentatie gebruiken om aangepaste presentaties te maken die specifiek op uw publiek zijn gericht.

Zo maakt u een aangepaste presentatie:

1. Kies Presentatie - Aangepaste presentatie.

2. Klik op Nieuw en typ een naam voor de presentatie in het vak Naam.

3. Selecteer onder Dia's van de presentatie de dia's die u aan de presentatie wilt toevoegen en klik op de knop >>. Houd Shift ingedrukt om een reeks dia's te selecteren, of Ctrl om verspreide dia's te selecteren.

U kunt de volgorde van de dia's in uw aangepaste presentatie wijzigen door de dia's onder Geselecteerde dia's naar een andere positie te slepen.

Zo start u een aangepaste presentatie:

1. Kies Presentatie - Aangepaste presentatie.

2. Selecteer in de lijst de presentatie die u wilt starten.

3. Klik op Starten.

Tippictogram

Als u wilt dat de aangepaste presentatie wordt gestart wanneer u op F5 drukt of op het pictogram Presentatie op de werkbalk Presentatie klikt, selecteert u Aangepaste presentatie gebruiken.

Opties voor het uitvoeren van een presentatie

Zo start u een presentatie altijd vanaf de huidige dia:

1. Kies - LibreOffice Impress - Algemeen.

2. Schakel in het gebied Presentatie starten het selectievakje Steeds met huidige pagina in.

Waarschuwingspictogram

Selecteer deze optie niet als u een aangepaste presentatie wilt uitvoeren.

Zo verbergt u een dia:

U verbergt de huidige dia, door op de knop Verberg dia te klikken.

1. Kies Beeld - Diasorteerder en selecteer de dia('s) die u wilt verbergen om meerdere dia's te verbergen.

2. Kies Presentatie - Dia weergeven/verbergen.

De dia wordt niet uit uw document verwijderd.

Zo geeft u een verborgen dia weer:

1. Kies Beeld - Diasorteerder en selecteer de verborgen dia('s) die u wilt weergeven.

2. Kies Presentatie - Dia weergeven/verbergen.