2D-objecten converteren naar bogen, veelhoeken en 3D-objecten

U kunt tweedimensionale (2D) objecten converteren om verschillende vormen te creëren. LibreOffice kan 2D-objecten naar de volgende objecttypen converteren:

Twee typen 3D-objecten

Zo converteert u een object naar een gebogen vorm:

1. Selecteer een 2D-object op de dia of pagina.

2. Klik met de rechtermuisknop op het object en kies Converteren - Naar boog.

Als u de vorm van het object wilt wijzigen, klikt u op het pictogram Punten Pictogram op de werkbalk Tekening en versleept u de grepen van het object. U kunt ook aan de controlepunten van een handvat slepen om de vorm van de boog aan te passen.

Zo converteert u een 2D-object naar een veelhoek:

1. Selecteer een 2D-object op de dia of pagina.

2. Klik met de rechtermuisknop op het object en kies Converteren - Naar veelhoek.

Als u de vorm van het object wilt wijzigen, klikt u op het pictogram Punten Pictogram op de werkbalk Tekening en versleept u de grepen van het object.

Zo converteert u een 2D-object naar een 3D-object:

1. Selecteer een 2D-object op de dia of pagina.

2. Klik op het pictogram Extrusie aan/uit Pictogram op de werkbalk Tekening of klik met de rechtermuisknop op het object en kies Converteren - Naar 3D.

Als u de eigenschappen van het 3D-object wilt bewerken, gebruikt u de werkbalk Lijn en opvulstijl en de werkbalk 3D-instellingen.

Tippictogram

Gebruik het pictogram FontWork Pictogram op de werkbalk Tekening om een tekstobject naar 3D te converteren.

Zo converteert u een 2D-object naar een 3D-rotatieobject:

U maakt een 3D-rotatieobject door het geselecteerde object ten opzichte van zijn verticale as te draaien.

1. Selecteer een 2D-object op de dia of pagina.

2. Klik met de rechtermuisknop op het object en kies Converteren - Naar 3D-rotatieobject.

Als u de eigenschappen van het 3D-object wilt bewerken, gebruikt u de werkbalk Lijn en opvulstijl en de werkbalk 3D-instellingen.

Tippictogram

U kunt het 2D-object draaien alvorens het te converteren om een complexere vorm te creëren.