Veiligheid

Definieert de beveiligingsopties voor het opslaan van documenten, voor webverbindingen, en voor het openen van documenten die macro's bevatten.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies - LibreOffice - Beveiliging.

Options Security Dialog Image

warning

Sommige opties kunnen niet worden hersteld nadat ze zijn bewerkt. Bewerk de wijzigingen handmatig of klik op Annuleren en open het dialoogvenster Opties opnieuw.

Beveiligingsopties en -waarschuwingen

Opent het dialoogvenster "Beveiligingsopties en -waarschuwingen".

Wachtwoorden voor webverbindingen

U kunt een hoofdwachtwoord invoeren om eenvoudiger toegang te krijgen tot sites die een gebruikersnaam en wachtwoord vereisen.

Wachtwoorden voor internetverbindingen doorlopend opslaan

LibreOffice zal, indien ingeschakeld, alle wachtwoorden, die u gebruikt om toegang te krijgen tot bestanden op webservers, veilig opslaan. U kunt de wachtwoorden uit de lijst achterhalen, nadat u een hoofdwachtwoord hebt ingevoerd.

Beveiligd door een hoofdwachtwoord (aanbevolen)

Vink aan om alle wachtwoorden van alle verbindingen te beveiligen met een hoofdwachtwoord.

Hoofdwachtwoord

Opent het dialoogvenster Hoofdwachtwoord invoeren.

Verbindingen

Vraagt naar het hoofdwachtwoord. Als het hoofdwachtwoord juist is wordt het dialoogvenster Informatie over opgeslagen webverbindingen weergegeven.

Het dialoogvenster Informatie over opgeslagen webverbindingen toont een lijst van websites en gebruikersnamen die u eerder ingevoerd hebt. U kunt een item selecteren en het verwijderen uit de lijst. U kunt het wachtwoord bekijken voor het geselecteerde item.

Macrobeveiliging

Pas het beveiligingsniveau aan voor het uitvoeren van macro's en specificeer betrouwbare macro-auteurs.

Macrobeveiliging

opent het dialoogvenster Macroveiligheid.

TSAs

Hiermee kunt u een lijst van Time Stamping Authority (TSA) URL's onderhouden. TSA behelst digitaal ondertekende timestamps (RFC 3161) die optioneel worden gebruikt tijdens ondertekende PDF-export.

TSAs

Opent het dialoogvenstyer URL's van Time Stamping Authority.