Databaserapporten maken, gebruiken en bewerken

Een rapport gebruiken

LibreOffice bewaart de informatie over de gemaakte rapporten opgeslagen in het databasebestand.

1. Kies Bestand - Openen en selecteer het databasebestand.

2. Klik in het venster van het databasebestand op het pictogram Rapporten.

3. Dubbelklik op één van de rapportnamen om het rapport te openen.

Notitiepictogram

Deze koppelingen worden automatisch toegevoegd wanneer u een nieuw rapport maakt met de Assistent Rapport of in het venster Rapportontwerper.

Bewerken van een rapport dat gemaakt is in het venster Rapportontwerper

Het venster Rapportontwerper wordt geopend met de geladen rapportinformatie.

Gebruik de werkbalken, de menu-opdrachten en slepen en neerzetten om het rapport te bewerken zoals aangegeven in de gids Rapportontwerper.

Open het rapport om het resulterende document te zien.

Bewerken van een rapport gemaakt door de Assistent Rapport

U kunt de pagina-opmaakprofielen voor de eerste pagina en de volgende pagina's in het rapport bewerken, evenals de alinea-opmaakprofielen, de opmaakprofielen voor nummering, de afgedrukte veldtitels, enzovoort.

Waarschuwingspictogram

Bewerk de SQL-instructie, databasenaam, verborgen formulierelementen of de verwante informatie in het rapport niet, tenzij u een grondige kennis hebt van de database die het rapport oproept.

Database-overzicht