Diagramtitels bewerken

Een door u in een LibreOffice-document ingevoegde diagramtitel bewerken:

1. Dubbelklik op het diagram.

Een grijze rand verschijnt rondom het diagram en de menubalk bevat nu opdrachten voor het bewerken van de objecten in het diagram.

2. Dubbelklik op een bestaande titeltekst. Rondom de tekst verschijnt een grijze rand en u kunt nu wijzigingen maken. Druk op Enter om een nieuwe regel te maken.

Als er geen titeltekst bestaat, kiest u Invoegen - Titel om de tekst in een dialoogvenster in te voegen.

3. Als u op de titel enkelklikt in plaats van dubbelklikt, kunt u de titel verplaatsen met de muis.

4. Kies Opmaak - Titel - Hoofdtitel om de opmaak van de hoofdtitel te bewerken. Dit opent het dialoogvenster Titel.

5. Selecteer één van de beschikbare tabbladen in het dialoogvenster om aanpassingen te maken.

6. Klik op OK. Klik daarna in uw document buiten het diagram om de bewerkingsmodus te verlaten.