De notebookbalk gebruiken

De notebookbalk is een nieuwe vorm van het weergeven van pictogrammen voor opdrachten om sneller te werken.

Waarschuwingspictogram

Deze functie is experimenteel en kan fouten veroorzaken of zich onverwacht gedragen. Om het toch in te schakelen, kies - LibreOffice - Geavanceerd en selecteer Zet experimentele functies aan checkbox.

Standaard worden in LibreOffice de opdrachten in geopende menu's en op werkbalken gevuld met pictogrammen.

De notebookbalk is een andere manier van het organiseren van besturingselementen en pictogrammen dan een collectie rechte rijen pictogrammen, waarbij opdrachten en inhoud in contextuele groepen worden weergegeven.

Met de notebookbalk worden veelgebruikte opdrachten gegroepeerd in een samenstelling die sneller toegang geven, waardoor lang navigeren in menu's en werkbalken naar het zoeken van opdrachten wordt voorkomen.

De notebookbalk is beschikbaar in Writer, Calc en Impress. De gebruikersinterface heeft nu verschillende beschikbare lay-outs. Om van lay-out te wisselen, kies Beeld - Gebruikersinterface en selecteer de gewenste lay-out.

Om toegang te krijgen tot deze functie..

Kies Beeld - Gebruikersinterface

Gebruikersinterface lay-outs

Het item van de Gebruikersinterface bepaalt welke elementen van de gebruikersinterface zichtbaar zijn. De volgende drie lay-outs zijn geen notebookbalk-types:

Wanneer de gebruiker extra werkbalken activeert, worden deze opgeslagen in het gebruikersprofiel. Als u terugkeert naar de modus notebookbalk, worden alle werkbalken die eerder zichtbaar waren, weer weergegeven.

Beschikbare notebookbalk-modi

In de modus notebookbalk worden alle werkbalken en zijbalk verborgen en de notebookbalk is aan de bovenzijde geplaatst.

Notitiepictogram

in de modus Tabblad is de Menubalk standaard verborgen. Om de Menubalk weer te geven, selecteer het pictogram Menubalk links bovenin het scherm.

Notitiepictogram

Van de modi Tabblad en Groepen is ook een compact-versie aanwezig.

Tippictogram

De pictogramgrootte van de noteboekbalk is aanpasbaar in - LibreOffice - Beeld - Pictogramgrootte Notebookbalk.

Notitiepictogram

De notebookbalk kan niet aangepast worden.

Waarschuwingspictogram

De huidige implementatie (LibreOffice 6.4) van de notebookbalk is voor gebruik in Writer, Calc en Impress modules. Een wijziging in de notebookbalk in Ă©Ă©n module zal de notebookbalk van de andere modules beĂŻnvloeden.