Draaitabellen groeperen

De resulterende draaitabel kan vele verschillende items bevatten. U kunt het zichtbare resultaat verbeteren door de items te groeperen.

1. Selecteer een cel of cellenbereik in de draaitabel.

2. Kies Gegevens - Overzicht - Groeperen.

Afhankelijk van de opmaak van de geselecteerde cellen wordt er een nieuw groepsveld aan de draaitabel toegevoegd of ziet u één van de twee dialoogvensters voor Groeperen ofwel voor numerieke waarden ofwel voor datumwaarden).

De draaitabel moet zo worden georganiseerd dat groepering toegepast kan worden.

Open bestand met voorbeeld: