Definiëren van een achtergrondkleur of -afbeelding

U kunt een achtergrondkleur definiëren of een afbeelding gebruiken als achtergrond voor celbereiken in LibreOffice Calc.

Een achtergrondkleur toepassen op een LibreOffice Calcwerkblad

1. Selecteer de cellen.

2. Kies Opmaak - Cellen (of Cellen opmaken in het contextmenu).

3. Selecteer de achtergrondkleur op het tabblad Achtergrond.

Afbeeldingen op de achtergrond van cellen

1. Kies Invoegen - Afbeelding - Uit bestand.

2. Selecteer de afbeelding en klik op Openen.

De afbeelding wordt ingevoegd en verankerd aan de huidige cel. U kunt de afbeelding verplaatsen en de grootte wijzigen zoals u dat wilt. In uw contextmenu kunt u de opdracht Schikken - Naar achtergrond gebruiken om het op de achtergrond te plaatsen. Gebruik de om een afbeelding te selecteren die op de achtergrond is geplaatst.