Hjelp for LibreOffice

Hjelpsidene for LibreOffice vises i nettleseren du har satt som standard.

Hjelp viser til standardindstillingene for programmet på et standard system. Beskrivningen av farger, musehandlinger og andre element som er systemavhengige kan bli styrte av systeminnstillingene og kan derfor avvike for det programmet og systemet du bruker.

Advarselsikon

Hjelpesystemet for alle programvareversjonene er basert på de samme kildefilene. Derfor kan noen av funksjonene som er omtalte i hjelpen mangle i denne versjonen av programmet, mens andre funksjoner som kun finnes i en bestemt utgave av programmet ikke er med i hjelp.

Merknadsikon

Hjelpsider for LibreOffice utvidelsene benytter fortsatt det gamle hjelpesystemet. De gamle hjelpsidene er tilgjengelige her.

Egenskaper for LibreOffice sine hjelpesider

Modulliste

Klikk √łverst p√• siden for √• √•pne nedtrekksmenyen og velg LibreOffice - modulen for √• vise startsiden for hjelpemodulen.

Språkliste (kun for hjelp via nettet)

Kun tilgjengelig i nettversjon, velg språket som siden skal vises i.

Hjelp indeks

Hjelpindeksen viser en liste over n√łkkelord for alle LibreOffice-modulene. Trykk p√• et n√łkkelord i listen for √• √•pne den aktuelle hjelpsiden.

S√łk i hjelpindeksen

Skriv inn s√łkeordet i tekstboksen. S√łket utf√łres umiddelbart, mens du skriver s√łkeordet.

S√łkeresultatet vises som en filtrert liste med treff. Modulnavnet vises som listeoverskrift. Overskriften GLOBAL viser at s√łkeordet finnes i flere LibreOffice - moduler. For eksempel kan cellekanter finnes b√•de for regnearkceller og for celler i presentasjonstabeller eller i rammer.

Bruk pilsymbolene nederst på indekssiden for å rulle framover og bakover i indekspostene eller i det filtrerte resultatet.

Innhold ‚Äď Hovedemnene i hjelpen

Viser en indeks med hovedemnene i alle modulene.

Bruk nettleseren for LibreOffice-hjelp

Navigere i hovedhjelpesidene

Bruk Tilbake- og Fram-knappene i nettleseren for √• bytte mellom sidene. I de fleste nettleserane kan du holde museknappen nede en stund (eller h√łyreklikke) n√•r musepekeren er over Tilbake-knappen for √• f√• fram en nedtrekksliste over sider som har v√¶rt √•pnet tidligere. Holder du musepekeren over Fram-knappen, f√•r du opp en liste over sider som er √•pnet etter den gjeldende siden.

Bokmerk Hjelpesider

Bruk bokmerkingen i nettleseren for å få rask tilgang til relevante hjelpesider. Slik kan du bokmerke en side i de fleste nettleserene:

1. √Öpne bokmerkemenyen i nettleseren.

2. Velg Legg til bokmerke eller

Klikk +Di de fleste nettleserne

3. Skriv inn navnet, mappen og et meiningsfylt merke for bokmerket.

4. Lukk dialogvinduet for bokmerke.

Logg over hjelpesider

Hver hjelpeside som åpnes, registreres i nettleserens historikk. Slik kan du åpne historikken:

1. Velg menyen Historikk.

2. Velg Vis historikk.

3. Klikk p√• en historikk oppf√łring i hovedvinduet for √• √•pne den tilh√łrende hjelpesiden.

Kopiere hjelpeinnholdet til utklippstavlen

Du kan kopiere tekst fra hjelpen til utklippstavlen ved hjelp av de vanlige kommandoene i operativsystemet. For eksempel:

1. På en hjelpeside merker du teksten du vil kopiere.

2. Klikk +C.

I noen tilfeller kan innholdet på hjelpesidene kopieres til systemets utklippstavle med kun ett museklikk. I disse tilfellene vises en infoboble når du holder musepekeren over innholdet. For eksempel, denne linjen kan kopieres:

=SUMMER(A1:A10)

S√łk p√• den gjeldende siden

Slik s√łker du i hjelpesiden som vises:

1. Åpne vis-menyen i nettleseren og velg Finn på denne siden.

Klikk +F.

2. I S√łk etter-boksen skriver du inn hva du √łnsker √• finne.

3. Velg s√łkeinnstillingene du vil bruke.

4. Trykk på Enter.

For √• finne den neste forekomsten av s√łketermen p√• siden, trykk p√• Pil opp eller Pil ned for √• finne den forrige eller den neste forekomsten.

Generell innholdsinformasjon

Ikoner i dokumentasjonen

Det er tre ulike ikoner som blir brukt til å henvise til nyttig informasjon.

Advarselsikon

¬ęViktig¬Ľ-ikonet peker p√• viktig informasjon om data- og systemsikkerhet.

Merknadsikon

¬ęMerk¬Ľ-ikonet viser til ekstra informasjon, som for eksempel alternative m√•ter du kan l√łse et problem p√•.

Tipsikon

¬ęTips¬Ľ-ikonet gir deg ulike tips for effektivt arbeid i programmet.