Macro Toolbar

VerktĂžylinjen Makro inneholder kommandoer for Ă„ lage, redigere og kjĂžre makroer.

Bibliotek

Velg det biblioteket du vil redigere. Den fĂžrste modulen du velger i biblioteket blir vist i Basic-IDE.

Listeboksbibliotek

Listeboksbibliotek

Kompiler

Kompiler en Basic-makro. Du kan kompilere en makro etter du har endret den, eller hvis makroen bruker enkeltsteg eller prosedyresteg.

Ikon Kompiler

Kompiler

KjĂžr

KjĂžr den fĂžrste makroen i den gjeldende modulen.

Ikon

KjĂžr

Stopp

Stopp kjĂžringen av den gjeldende makroen.

Ikon

Stopp

Prosedyresteg

Start makroen og stopp den etter neste prosedyre.

Ikon

Prosedyresteg

Enkeltsteg

Start makroen og stopp den etter neste kommando.

Ikon

Enkeltsteg

Til forrige rutine

Hopper tilbake til den forrige rutinen i den gjeldende makroen.

Ikon GĂ„ ut

Til forrige rutine

Pausepunkt

Setter inn et pausepunkt i programlinja.

Ikon

Pausepunkt

Administrer pausepunkter

Åpner et dialogvindu der du kan behandle pausepunkter.

Ikon

Administrer pausepunkter

Observer

Bruk denne knappen til Ă„ vise variabelene i en makro. Innholdet av variabelen vises i et eget vindu.

Ikon

Observer

Objektkatalog

ÅpnerObjektfanen, der du kan se Basic objektene.

Ikon

Objektkatalog

Makroer

Åpner dialogvinduet Makro.

Ikon Makroer

Makroer

Moduler

Klikk her for Ă„ Ă„pne dialogvinduet Administrer makroer.

Ikon Moduler

Moduler

Finn parenteser

Framhever teksten som er omgitt av to korresponderende parenteser. Plasser tekstpekeren foran en start- eller sluttparentes, og klikk sÄ pÄ denne knappen.

Ikon Finn Parenteser

Finn parenteser

Sett inn kildetekst

Åpner Basic kildetekst i Basic-IDE vinduet.

Ikon

Sett inn kildetekst

Lagre kilde som

Lagrer kildekoden til den valgte Basic-makroen.

Ikon

Lagre kilde som

Importdialog

Åpner en «Åpne»-dialog for Ă„ importere en BASIC-dialog.

Dersom den importerte dialogen har et navn som finnnes fra fÞr, vil du se en meldingsboks der du kan bestemme om du vil gi den importerte dialogen et annet navn. I sÄ fall vil dialogen fÄ det neste ledige «automatiske» navnet pÄ samme mÄten som nÄr du lager en ny dialog. Du kan ogsÄ velge Ä erstatte den eksisterende dialogen med den importerte. Klikker du «Avbryt» vil dialogen ikk bli importert.

Dialogvinduet kan inneholda lokale, oversatte, data. NÄr et dialogvindu importeres, kan det derfor oppstÄ problem med feiltilpassning eller manglende oversetting.

Hvis biblioteket inneholder flere sprÄk sammenlignet med den importere dialogen, eller om den importerte dialogen ikke er oversatt, vil de ekstra sprÄkene bli lagt til i bakgrunnen fordet importerte vnduet ved hjelp av tekstene som er brukt i standardsprÄket for dialogvinduet.

Hvis den importerte dialogen inneholder flere sprÄk sammenlignet med biblioteket, eller hvis biblioteket ikke er oversatt, vil du se en meldingsboks med "Legg til", "Utelat", eller "Avbryt"

Ikon

Importdialog

Eksportdialog

I dialogvinduet vil denne kommandoen kalle opp en «Lagre som» for Ä eksportere til den gjeldende BASIC-dialogen.

Ikon

Dialogvinduet for eksport