LibreOffice Python Skript Hjelp

LibreOffice har et programprogrammeringsgrensesnitt (API) som gjør det mulig å kontrollere LibreOffice -komponentene med forskjellige programmeringsspråk ved å bruke LibreOffice Software Development Kit (SDK). For mer informasjon om LibreOffice API og Software Development Kit, besøk https://api.libreoffice.org

Denne hjelpseksjonen forklarer de vanligste Python-skriptfunksjonene for LibreOffice. For mer inngående informasjon vennligst se Designing & Developing Python Applications på Wiki-en.

Arbeide med Pythonskript i LibreOffice

Du kan utføre Python-skript ved å velge Verktøy - Makroer - Kjør makro .... Redigering av skript kan gjøres med din foretrukne tekstbehandler. Python-skript finnes på forskjellige steder beskrevet nedenfor. Du kan se Programmeringseksempler for makroer som illustrerer hvordan du kjører Python-interaktiv konsoll fra LibreOffice.

Tildele skript i LibreOffice

Sett opp IDE (Integrated Development Environment) for Python

Organisering og plassering av Pythonskript

Kjøre Python Interaktiv konsoll

Programmering med Python-skript

Pythonprogrammering, eksempel

Hjelp om hjelpen

Hjelp viser til standardindstillingene for programmet på et standard system. Beskrivningen av farger, musehandlinger og andre element som er systemavhengige kan bli styrte av systeminnstillingene og kan derfor avvike for det programmet og systemet du bruker.