Utilización das teclas de atallo (Accesibilidade de (LibreOffice Writer)

Icona Nota

Algunha tecla de atallo podería estar atribuída ao sistema e non estar dispoñíbel para LibreOffice. Tente atribuír teclas diferentes para LibreOffice, en Ferramentas - Personalizar - Teclas, ou no seu sistema.

Press the keys +<underlined character> to open a menu. In an open menu, press the underlined character to run a command. For example, press +I to open the Insert menu, and then H to insert a hyperlink.

Para abrir un menú de contexto, prema en Maiús+F10. Para pechalo prema en Esc.

Para inserir puntos

1. Escolla Ver - Barras de ferramentas - Inserir para abrir a barra de ferramentas Inserir.

2. Prema F6 até que o foco está no <item type ="menuitem"> Inserir </ item> barra de ferramentas.

3. Prema na tecla de frecha cara á dereita ata seleccionar a icona Sección.

4. Prema na tecla de frecha cara a abaixo e na tecla de frecha cara á dereita para definir a largura da sección que quere inserir.

5. Prema en Intro.

6. Prema en F6 para colocar o cursor dentro do documento.

Para inserir táboas de texto

1. Prema F6 até que o foco está no <item type ="menuitem"> por defecto </ item> barra de ferramentas.

2. Prema na tecla de frecha cara á dereita ata seleccionar a icona Táboa.

3. Prema na tecla de frecha cara a abaixo e use as teclas de frecha para seleccionar o número de columnas e filas que se deben incluír na táboa.

4. Prema en Intro.

5. Prema en F6 para colocar o cursor dentro do documento.

Atallos (Accesibilidade de LibreOffice)

Teclas de atallo de LibreOffice Writer