Localizar e substituír en Writer

Nos documentos de texto pode encontrar palabras, formatos, estilos, etc. Pode navegar dun resultado a outro ou pode realzar todos os resultados simultaneamente e, a seguir, aplicar outro formato ou substituír as palabras por outro texto.

A caixa de diálogo Localizar e substituír

Para localizar texto en todo o documento, abra a caixa de diálogo Localizar e substituír sen ter seleccionado texto. Se desexa buscar só nunha parte do documento, seleccione primeiro a parte do texto e, a seguir, abra Localizar e substituír.

Para procurar un texto

1. substituír para abrir a caixa de diálogo Localizar e substituír.

2. Enter the text to find in the Find text box.

3. Prema Localizar ou Localizar todo.

Ao premer Localizar seguinte, Writer mostra o seguinte texto que sexa igual ao introducido. Pode ver e editar o texto e, a seguir, premer de novo Localizar seguinte para avanzar ao seguinte texto encontrado.

Se pecha a caixa de diálogo pode premer a combinación de teclas (Ctrl+Maiús+F) para localizar o seguinte texto.

Se o prefire, pode usar as iconas na parte inferior dereita do documento para navegar ata o seguinte texto ou para outros obxectos no documento.

Cando fai clic en <item type ="menuitem"> Atopar Todos </ item>, escritor selecciona todo o texto que é igual á súa entrada. Agora podes, por exemplo, establecer todo o texto atopado en negra, ou aplicar un estilo de carácter a todos dunha vez.

Para substituír o texto

Icona Nota

A diferenza de buscar texto, a función de substitución non permite restrinxir a procura á selección actual.

1. substituír para abrir a caixa de diálogo Localizar e substituír.

2. Enter the text to search in the Find text box.

3. Introduza o texto que desexa utilizar para substituír o texto encontrado na caixa Substituír por.

4. Prema Substituír ou Substituír todo.

When you click Replace, Writer will search the whole document for the text in the Find box, starting at the current cursor position. When text is found, Writer highlights the text and waits for your response. Click Replace to replace the highlighted text in the document with the text in the Replace text box. Click Find Next to advance to the next found text without replacing the current selection.

Ao premer Substituír todo, Writer substitúe todo o texto que coincida co introducido.

Buscar Styles

Desexa localizar no documento todo o texto ao cal é atribuído un determinado estilo de parágrafo como, por exemplo, o estilo "Título 2".

1. substituír para abrir a caixa de diálogo Localizar e substituír.

2. Click Other options to expand the dialog.

3. Check Paragraph Styles.
    The Find text box now is a list box, where you can select any of the Paragraph Styles that are applied in the current document.

4. Seleccione o estilo que desexe procurar e, a seguir, prema Localizar seguinte ou Localizar todo.

Buscar Formatos

Desexa localizar no documento todo o texto ao cal se atribúe un determinado formatado directo de carácter.

Icona Nota

A localización de formatos procura atributos directos de carácter, non procura atributos aplicados como parte dun estilo.

1. substituír para abrir a caixa de diálogo Localizar e substituír.

2. Prema en Máis opcións para expandir a caixa de diálogo.

3. Prema o botón Formato

1. Prema Localizar seguinte ou Localizar todo.

Máis opcións

A busca por similitude pode localizar texto que sexa parecido ao procurado. Pode definir o número de caracteres diferentes permitidos.

Comprobe a busca Similaridade opción e, opcionalmente, prema no botón ... para cambiar a configuración. (Definición todos os tres números para un funciona ben para texto en inglés).

Icona Suxestión

Cando ten activado o soporte a idiomas asiáticos en Axustes de idioma - Idiomas, o diálogo Localizar e substituír ofrece opcións de busca de texto asiático.

O Navegador

O navegador é a principal ferramenta para localizar e seleccionar obxectos. Tamén pode usar o navegador para mover e organizar os capítulos, ao fornecer unha visualización do esquema do documento.

Para abrir a xanela do Navegador escolla Editar - Navegador.

Use o navegador para inserir obxectos, ligazóns e referencias entre o mesmo documento ou entre outros documentos abertos. Vexa a guía do Navegador para máis información.

Prema a icona co círculo azul na parte inferior dereita do documento para abrir a xanela de Navegación.

Use a fiestra de navegación para ir rapidamente ao seguinte obxecto ou o seguinte texto no seu documento.