Inserir táboa

Insire unha táboa no documento. Tamén se pode premer na frecha, arrastrar para seleccionar o número de filas e columnas que incluír na táboa e entón premer na última cela.

Para acceder a esta orde...

Escolla Táboa - Inserir táboa

+F12

Abra a barra de ferramentas Inserir e prema en

Icona

Táboa

O LibreOffice pode formatar automaticamente os números que se introduzan nunha cela dunha táboa, como datas e horas. Para activar esta funcionalidade, escolla - Writer do LibreOffice - Táboa e prema na opción Recoñecemento de números da zona Introdución en táboas.

Mostrar o resultado dun cálculo de táboa noutra táboa

Nome

Introduza un nome para a táboa.

Columnas

Introduzao número de columnas que quere na táboa.

Filas

Introduzao número de liñas que desexa na táboa.

Opcións

Defina as opcións para a táboa.

Título

Inclúeunha liña de título na táboa.

Repetir filas de cabeceira en páxinas novas

Repite otítulo da táboa na parte superior da páxina posterior a táboa ocupar máisdunha páxina.

Filas de cabeceira

Seleccione o número de liñas que desexa usar para o título.

Don't split the table over pages

Impideque a táboa que engloban máis dunha páxina.

Lista de estilos de táboa

Seleccione un estilo predefinido para a nova táboa.

Icona na barra de ferramentas Inserir

Na barra de ferramentas Inserir, prema na táboa icona para abrir a caixa de diálogo Inserir táboa, onde pode inserir unha táboa no documento actual. Tamén pode premer na frecha, arrastrar para seleccionar o número de liñas e columnas a seren incluídas na táboa e, a continuación, prema na última cela.

Inserir táboas

Icona

Táboa

Utilización das teclas de atallo (Accesibilidade de (LibreOffice Writer)

Definir bordos para táboas e celas de táboas

Táboa - Propiedades - Fluxo de texto

- LibreOffice Writer - Táboa