Indicación Condicións

As condicións son expresións lóxicas que pode usar para controlar a visualización de campos e seccións no seu documento. Aínda que os exemplos a seguir se aplica a campos, eles tamén se aplica a seccións.

Pódense definir condicións para os seguintes tipos de campo:

1. Texto condicional: Mostra o texto A se a condición é verdadeira ou o texto B se é falsa.

2. Texto oculto: Oculta o contido do campo se a condición é verdadeira.

3. Parágrafo oculto: Oculta o parágrafo se a condición é verdadeira.

4. Calquera rexistro e Rexistro seguinte: Controla o acceso aos rexistros da base de datos.

O xeito máis sinxelo de definir unha condición é introducir a expresión lóxica directamente nun Estado caixa usando os seguintes valores:

VERDADEIRO

Sempre se cumpre a condición. Pódese introducir tamén calquera valor diferente de 0 como texto condicional.

FALSO

Non se cumpre a condición. Pódese introducir tamén o valor 0.

Icona Nota

Se deixa a caixa Estado baleira, a condición é interpretada como non sendo atendidas.

Cando define unha condición, use o mesmo elementos para definir unha fórmula, é dicir, os operadores comparativos, funcións matemáticas e estatísticas, formatos de números, variábeis e constantes.

Pode utilizar os seguintes tipos de variábel:

1. Predeterminada $ [officename] variables que as estatísticas de uso sobre as propiedades do documento

2. Variábeis personalizadas creadas mediante o campo "Definir variábel"

3. Variábeis baseadas en datos do usuario

4. Variábeis baseadas no contido de campos de base de datos

Non é posíbel utilizar variábeis internas, como números de páxina ou capítulo, na expresión de condicións.

Condicións e variábeis

Os exemplos seguintes utilizan unha variábel chamada "x":

x == 1 ou x EQ 1

A condición é verdadeira se "x" é igual a 1.

x != 1 ou x NEQ 1

A condición é verdadeira se "x" é diferente de 1.

senx == 0

A condición é verdadeira se "x" é múltiplo de pi.

Cando se utilizan operadores comparativos con cadeas de caracteres, deben utilizarse comiñas duplas:

x == "ABC" ou x EQ "ABC"

Verifica se a variábel "x" contén a cadea de caracteres "ABC" (verdadeira) ou non (falsa).

x == "" ou x EQ ""

ou

!x ou NOT x

Verifica se a variábel "x" contén unha cadea de caracteres baleira.

Icona Nota

Nas condicións o operador comparativo "igual" represéntase por medio de dous sinais igual (==). Por exemplo, se se define unha variábel "x" co valor 1, pódese introducir a condición como x==1.

Datos do usuario

You can include user data when you define conditions. To change your user data, choose - LibreOffice - User data. User data must be entered in the form of strings. You can query the user data with "==" (EQ), "!=" (NEQ), or "!"(NOT).

A táboa seguinte lista as variábeis dos datos do usuario e o seu significado:

Variábel

Significado

user_firstname

Nome

user_lastname

Apelidos

user_initials

Iniciais

user_company

Empresa

user_street

Rúa

user_country

País

user_zipcode

CP

user_city

Cidade

user_title

Título

user_position

Posición

user_tel_work

Teléfono da empresa

user_tel_home

Teléfono particular

user_fax

Número de fax

user_email

Enderezo de correspondencia electrónico

user_state

Estado (só nalgunhas versións de LibreOffice)

Por exemplo, para ocultar un parágrafo, texto ou sección dun usuario cuxas iniciais son "LM", introduza a seguinte condición: user_initials=="LM".

Condicións e campos de base de datos

Pódense definir condicións de acceso a bases de datos ou campos de bases de datos. Por exemplo, pódese comprobar o contido dun campo de base de datos a partir dunha condición ou usar campos de bases de datos en expresións lóxicas. A táboa seguinte lista algúns exemplos de utilización de bases de datos en condicións:

Exemplo

Significado

Base de datos.Táboa.Empresa

Base de datos.Táboa.Empresa NEQ ""

Base de datos.Táboa.Empresa != ""

A condición é verdadeira se o campo EMPRESA non está baleiro. (No primeiro exemplo non se require ningún operador.)

!Base de datos.Táboa.Empresa

NOT Base de datos.Táboa.Empresa

Base de datos.Táboa.Empresa EQ ""

Base de datos.Táboa.Empresa ==""

Volta TRUE se o campo COMPANY está baleiro.

Base de datos.Táboa.Empresa ==""

Base de datos.Táboa.Empresa NEQ ""

Volta TRUE se a entrada actual no campo da empresa non é "Sun ". (Sinal de admiración representa unha lóxica NOT).

Base de datos.Táboa.Nome AND Base de datos.Táboa.Nome

Devolve TRUE se o rexistro contén o nome e o apelido.

Icona Nota

Teña en conta que existe unha diferenza entre o NON booleano "!" e o operador comparativo Diferente de "!=" (NEQ).

Nas condicións, ao facer referencia a campos de base de datos, use a forma Nomedabasedatos.Nomedatáboa.Nomedocampo. Se un dos nomes contén un carácter que é un operador, como un signo menos (-), colóqueo entre corchetes; por exemplo, Nomebasedatos.[Nome-taboa].Nomecampo. Nunca utilice espazos dentro de nomes de campo.

Exemplo: Ocultar un campo de base de datos baleiro

Existe a posibilidade de crear unha condición que oculte os campos baleiros, por exemplo, se o campo EMPRESA está baleiro nalgún dos rexistros de datos.

Seleccione Parágrafo oculto entrada da lista, e escriba o seguinte condición: Addressbook.Addresses.Company EQ ""

ou introduza o seguinte

NOT Axendadeenderezos.Enderezos.Empresa

Se o campo EMPRESA está baleiro, a condición é verdadeira e o parágrafo ocúltase.

Icona Nota

To display hidden paragraphs on the screen, you can choose - LibreOffice Writer - Formatting Aids, and clear the Fields: Hidden paragraphs check box.

Exemplos de condicións en campos

Os exemplos seguintes utilizan o campo Texto condicional, aínda que se poden aplicar a calquera campo ligado a unha condición. A sintaxe utilizada para as condicións serve tamén para os campos Texto oculto, Parágrafo oculto, Calquera rexistro e Rexistro seguinte.

Para mostrar texto condicional baseado no número de páxinas:

1. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Funcións.

2. Na Introduza lista, prema en "textCondicional".

3. No cadro Estado, introduza "páxina == 1 ".

4. En Entón caixa, tipo "Hai só unha páxina ".

5. No cadro ou, introduza "Hai varias páxinas ".

6. Prema en Inserir e a seguir en Pechar.

Para mostrar texto condicional baseado nunha variábel definida polo usuario:

1. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Variábeis.

2. Na Introduza lista, prema en "DefinirVariable".

3. Na Nome, introduza "beneficio ".

4. No cadro Valor, introduza "5000 ".

5. Prema en Inserir.

6. Prema na lapela Funcións e prema en «Texto condicional»na lista Tipo.

7. En Estado caixa, tipo "Lucro <5000 ".

8. Na Entón, introduza "target é non atopou ".

9. No cadro ou, introduza "target for cumprida ".

10. Prema en Inserir.

Para editar o contido da variábel "Lucro", prema dúas veces no campo.

Para mostrar texto condicional baseado no contido dun campo da base de datos:

A primeira parte deste exemplo inserir un espazo entre o "Nome " ecampos"Apelidos " nun documento, eo segundo texto insercións de pezas con base no contido dun campo. Este exemplo require que unha fonte de datos de enderezos está rexistrado con $ [officename].

1. Escolla Inserir - Campos - Outros e a seguir prema na lapela Base de datos.

2. Na Introduza lista, prema en "Mail campos de mesclagem ".

3. Na selección de base de datos caixa, prema dúas veces nun libro de enderezos, prema en "Nome " e prema en Inserir. Repita o procedemento para "Last Name ".

4. No documento, coloque o cursor entre os dous campos, preme espazo, e, a continuación, regresar ao diálogo Campos:

5. Prema na lapela Funcións e prema en «Texto condicional»na lista Tipo.

6. Na Estado, introduza: "Addressbook.addresses.firstname ".

7. En caixa o A continuación, escriba un espazo e deixar o ou caixa en branco.

Agora, pode utilizar unha condición para inserir texto baseado no contido do campo Nome.

1. No cadro de diálogo Campos, prema en Funcións tabulación.

2. Na Introduza caixa, faga clic en "textCondicional".

3. En Estado caixa, tipo: Addressbook.addresses.firstname =="Michael "

4. En Entón caixa, tipo "Estimado ".

5. Na Else, introduza "Ola ".

6. Prema en Inserir.