Mostrar presentacións de diapositivas

Hai varias formas de iniciar a presentación de diapositivas. Unha vez estea en execución pode tomar o control premendo teclas ou botóns do rato.

A presentación de diapositivas comeza pola primeira diapositiva de forma predefinida. O avance a través das diapositivas é manual. Pode modificar esta configuración.

Execución de presentacións de diapositivas

Icona Suxestión

If you want all shows to start from the current slide instead of the first slide, choose - LibreOffice Impress - General and click Always with current page.

Icona Suxestión

Prema en Esc para abortar a presentación antes de acabar.

Hai moitas teclas dispoñíbeis para controlar presentacións de diapositivas. Tamén pode premer co botón dereito do rato para abrir o menú de contexto para ordes útiles.

Mostrar presentación de diapositivas automática (modo quiosco)

Para avanzar automaticamente á seguinte diapositiva debe atribuír unha transición para cada diapositiva.

1. Open the Slide Transition sidebar deck.

2. Na área Avanzar diapositiva prema en Automaticamente tras e seleccione unha duración.

3. Prema en Aplicar a todas as diapositivas.

Icona Suxestión

Pode atribuír un tempo diferente para o avance de cada diapositiva. A funcionalidade probar intervalos pode axudalo a conseguir o tempo correcto.

Para ir á primeira diapositiva, despois de mostrar todas, debe definir a presentación para repetir automaticamente.

1. Escolla Presentación de diapositivas - Configuración da presentación de diapositivas.

2. Na área de tipo, prema Automático e seleccione unha duración da pausa entre presentacións.

Execución de presentacións de diapositivas a partir dun ficheiro

Pode iniciar LibreOffice a través dunha orde, seguido polo parámetro -show e o nome de ficheiro de Impress. Por exemplo, para iniciar o ficheiro nomeficheiro.odp coa consola ou símbolo de sistema, introduza a seguinte orde:

soffice -show nomeficheiro.odp

Isto presupón que soffice está no situado no camiño do sistema e que nomeficheiro.odp está no cartafol actual.