Barra Debuxo

A barra Debuxo contén as principais ferramentas de debuxo.

Selección

Permite escoller obxectos do documento actual.

Icona

Selección

Rectángulo

Debuxa un rectángulo cheo no lugar onde arrastre o apuntador. Prema no lugar onde desexe colocar un canto do rectángulo e arrastre ata atinxir o tamaño desexado. Para debuxar un cadrado, manteña premida a tecla Maiús mentres arrastra.

Icona

Rectángulo

Elipse

Debuxa unha forma oval chea no lugar onde arrastre o apuntador. Prema no lugar onde desexe debuxar a forma oval e arrastre ata atinxir o tamaño desexado. Para debuxar un círculo, manteña premida a tecla Maiús mentres arrastra.

Icona

Elipse

Texto

Debuxa unha caixa de texto no lugar onde prema ou arrastre o apuntador. Prema en calquera lugar do documento e, a seguir, introduza ou pegue o seu texto.

Icona

Texto

Curva

A icona Curva da barra Debuxo abre a barra de ferramentas Liñas, que permite engadir liñas e formas á diapositiva actual.

Icona

Curva

Conectores

Icona

Conector

Abra a barra de ferramentas Conectores, onde pode engadir conectores aos obxectos da diapositiva. Os conectores son liñas que unen obxectos e continúan anexada aos obxectos ao movelos. Se copia un obxecto cun conector, o conector tamén se copia.

Liñas e frechas

Abre a barra de ferramentas Frechas para inserir liñas e frechas.

Obxectos 3D

Opens the 3D Objects toolbar. The objects are three dimensional, with depth, illumination, and reflection. Each inserted object initially forms a 3D scene. You can press F3 to enter the scene. For these 3D objects, you can open the 3D Effects dialog to edit the properties.

Icona

Obxectos en 3D

Formas básicas

Abre a barra de ferramentas Formas básicas, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Formas básicas

Símbolos

Abre a barra de ferramentas Símbolos, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Símbolos

Frechas largas

Abre a barra de ferramentas Frechas largas, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Frechas largas

Fluxograma

Abre a barra de ferramentas Frechas largas, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Fluxogramas

Textos explicativos

Abre a barra de ferramentas Textos explicativos, que permite inserir elementos gráficos no documento.

Icona

Textos explicativos

Estrelas e faixas

Abre a barra de ferramentas Símbolos, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Estrelas

Puntos

Permítelle editar puntos no seu debuxo.

Puntos de pegado

Permite a edición de puntos nos debuxos.

En curva

Converte o obxecto seleccionado nunha curva de Bézier.

En polígono

Converte o obxecto seleccionado nun polígono (un obxecto pechado por liñas rectas). O aspecto do obxecto non muda. Se o desexa, pode premer co botón dereito do rato e escoller Editar puntos para mostrar as alteracións.

Modo

Modifica a forma, a orientación ou a enchedura do(s) obxecto(s) seleccionado(s).

Icona

Efectos (soamente en LibreOffice Draw)

Aliñamento

Modifica o aliñamento dos obxectos seleccionados.

Icona

Aliñamento

Dispor

Modifica a orde de amontoamento dun obxecto seleccionado.

Icona

Dispor

Do ficheiro

Inserts an image into the current document .

Icona

Imaxe

Inserir

Icona

Inserir

Controis de formulario

The Form Controls toolbar or sub-menu contains tools that you need to create an interactive form.

Icona

Controis de formulario

Activar/Desactivar extrusión

Activa e desactiva os efectos 3D dos obxectos seleccionados.