Encher serie

Automatically generate series with the options in this dialog. Determine direction, increment, time unit and series type.

Icona Nota

Antes de encher unha serie, primeiro seleccione o intervalo de celas.

Para acceder a esta orde...

Escolla Folla - Encher celas - Series

Para continuar automaticamente unha serie usando as regras de conclusión asumidas, escolla a opción Encher automaticamente despois da apertura da caixa de diálogo Encher a serie.

Dirección

Determina a dirección da creación serie.

Cara a abaixo

Crea unha serie descendente no intervalo de celas seleccionado para a columna mediante o incremento establecido para o valor final.

Dereita

Crea unha serie en execución de esquerda a dereita dentro do intervalo de celas seleccionado usando o incremento definido para o valor final.

Cara a arriba

Crea unha serie superior no intervalo de celas da columna mediante o incremento establecido para o valor final.

Esquerda

Crea unha serie en execución de dereita a esquerda no intervalo de celas seleccionado usando o incremento definido para o valor final.

Tipo de serie

Define o tipo de serie. Escolla entre Lineal, Crecemento, Data e Autofill.

Lineal

Crea unha serie número lineal usando o valor de incremento e fin definidos.

Crecemento

Crea unha serie de crecemento usando o incremento e o valor final definidos.

Data

Crea unha serie de datas usando o incremento e data de fin definidos.

Encher automaticamente

Forma unha serie directamente na folla. A función de enchido automático toma conta de listas personalizadas. Por exemplo, inserindo xaneiro na primeira cela, a serie está rematada coa lista definida en - LibreOffice Calc - Listas de clasificación.

Recheo automático intenta completar unha serie valor usando un patrón definido. A serie 1,3,5 será automaticamente cuberto con 7,9,11,13, e así por diante. Data e series temporais son concluídos en consecuencia; por exemplo, despois 01.01.99 e 15.01.99, un intervalo de 14 días é utilizado.

Enchedura automático de datos tomando como base as celas adxacentes

Unidade do Tempo

Nesta área, pode especificar a unidade de tempo que desexe. Esta área so está activa se se escolliu a opción Data na área Tipo de serie.

Día

Empregue o tipo de serie Data e esta opción para crear unha serie que utilice os sete días da semana. A unidade de Incremento é un día.

Día da semana

Empregue o tipo de serie Data e esta opción para crear unha serie que só utilice os días laborais. A unidade de Incremento é un día.

Mes

Empregue o tipo de serie Data e esta opción para formar unha serie cuxa unidade de Incremento sexa un mes.

Ano

Empregue o tipo de serie Data e esta opción para crear unha serie cuxa unidade de Incremento sexa un ano.

Valor inicial

Determina o valor inicial da serie. Use números, datas ou horas.

Valor final

Determina o valor final para a serie. Use números, datas ou horas.

Incremento

O termo «incremento» denota a cantidade coa que aumenta un valor dado. Determina o valor polo que a serie do tipo seleccionado aumenta en cada paso.Só é posíbel crear entradas se se teñen seleccionados os tipos de serie lineal, crecemento ou data.