XML iragazkiei buruz

LibreOffice aplikazioak dokumentuak XML formatuan gordetzen ditu. Iragazki pertsonalizatuak sor ditzakezu LibreOffice aplikazioak erabiltzen duen jatorrizko OpenDocument XML fitxategi-formatua beste formatu bat bihurtzeko. Iragazki horiek ezin hobeto integra daitezke LibreOffice aplikazioan, formatuak garbi gorde eta kargatu ahal izateko.

Ohar-ikonoa

XML iragazkiak sortzeko, oso ondo ulertu behar dituzu XML eta XSLT kontzeptuak. Kontzeptu horiek laguntza honen esparrutik kanpo daude.

XML iragazkiak XSLT lengoaian idatzitako estilo-orriak ditu. Estilo-orriek OpenDocument fitxategi-formatutik beste XML formatu baterako transformazioa definitzen dute esportazio- eta inportazio-iragazkien bidez. Hiru XML iragazki mota daude: