LibreOffice Baseko datu-baseak erabiltzea

LibreOffice Base aplikazioan, datu-baseen hainbat fitxategi-formatutan gordetako datuak eskuratu ditzakezu. Jatorrian, LibreOffice Basek fitxategi lauko datu-baseen formatu batzuk onartzen ditu, esaterako, dBase formatua. LibreOffice Base datu-base erlazionaletara konektatzeko ere erabil dezakezu, adibidez, MySQL edo Oracle datu-baseak.

Mota hauetako datu-baseak irakurtzeko soilik dira LibreOffice Basen. LibreOffice Basetik ezin da datu-basearen egitura aldatu edo datu-baseko erregistroak editatu, txertatu eta ezabatu mota hauetako datu-baseetan:

LibreOffice aplikazioan datu-baseak erabiltzea

Datu-baseen morroiak LibreOffice aplikazioan datu-baseen fitxategiak sortzen eta datu-base berriak erregistratzen laguntzen dizu.

Ohar-ikonoa

Datu-basearen fitxategiak datu-basearentzako kontsultak, txostenak eta inprimakiak ditu, baita erregistroak gordetzen diren datu-baserako esteka ere. Formatuari buruzko informazioa ere datu-basearen fitxategian gordetzen da.

Laguntzari buruzko laguntza

Laguntzak programaren ezarpen lehenetsiak erreferentziatzen ditu lehenetsia ezarritako sistema batean. Koloreen deskribapenak, saguaren ekintzak eta bestelako elementu konfiguragarriak instalatuta daukazun programa eta sistematik desberdina izan daiteke.