CompatibilityMode() funtzioa

CompatibilityMode() funtzioak exekuzio modua kontrolatzen du eta modua ezarri edo berrezarri ondoren exekutatzen den kode osoari eragiten dio.

warning

Erabili eginbide hau kontuz, mugatu bere erabilera dokumentuak bihurtzeko egoeretara, adibidez.

note

Option Compatible aukerak VBA bateragarritasun aktibatzen du, modulu mailan, LibreOffice Basic interpretatzailerako.

Funtzio horrek honako egoeratan du eragina edo lagundu dezake:

note

CompatibilityMode() funtzioa beharrezkoa izan daiteke Option Compatible edo Option VBASupport konpilatzaile moduez baliatzean.

Sintaxia:

CompatibilityMode(True | False)

Adibidea:

Hutsik EZ dagoen file:///home/me/Test direktorio bat emanda

Sub RemoveDir
            CompatibilityMode( true )
            RmDir( "file:///home/me/Test" )
        End Sub

CompatibilityMode( true ) funtzioarekin, programak errore bat ematen du, bestela 'Proba' direktorioa eta bere eduki guztiak ezabatu egingo dira.

Adibidea:

Dir portaera aldatzea

Sub VBADirCommand
        CompatibilityMode( true )   ' Fitxategi normalak ere erakusten ditu
        Entry$ = Dir( "file:///home/me/Tmp/*.*", 16 )
        Total$ = ""
        While Entry$ <> ""
            Total$ = Total$ + Entry$ + Chr$(13)
            Entry$ = Dir
        Wend
        MsgBox Total$
    End Sub

Begiratu Sistema eragilea identifikatzea eta Saioaren informazioa eskuratzea Option Compatible funtzioaren adibide sinpleak ikusteko, edo Access2Base Basic liburutegi partekatua Option Compatible konpilatzaile-moduaren adibide gehiago ikusteko.

Aldagai-esparruen aldaketa Prozedurak eta funtzioak erabiltzea atalean CompatibilityMode() funtzioarekin.