CreateUnoService funtzioa

Uno zerbitzua instantziatzen du ProcessServiceManager-ekin.

Sintaxia:

oZerbitzua = CreateUnoService(Uno zerbitzuaren izena)

Erabil daitezkeen zerbitzuen zerrenda ikusteko, joan hona: https://api.libreoffice.org/docs/idl/ref/namespacecom_1_1sun_1_1star.html

Adibidea:

Calc funtzioak deitzea Basic-etik:

Function MyVlook(item, InRange As Object, FromCol As Integer)
        Dim oService As Object
        oService = createUnoService("com.sun.star.sheet.FunctionAccess")
        REM Beti erabili funtzioaren ingelesezko izena
        MyVlook = oService.callFunction("VLOOKUP",Array(item, InRange, FromCol, True))
    End Function

Adibidea:

oIntrospection = CreateUnoService( "com.sun.star.beans.Introspection" )

Ondorengo kodeak zerbitzu bat erabiltzen du fitxategiak irekitzeko elkarrizketa-koadroa irekitzeko:

Sub Main
    fIzena = FileOpenDialog ("Hautatu fitxategi bat")
    print "aukeratutako fitxategia: "+fIzena
End Sub

Function FileOpenDialog(title As String) As String
    filepicker = createUnoService("com.sun.star.ui.dialogs.FilePicker")
    filepicker.Title = title
    filepicker.execute()
    files = filepicker.getFiles()
    FileOpenDialog=files(0)