Konparazio-eragileak

Konparazio-eragileek bi adierazpen konparatzen dituzte. Emaitza adierazpen boolear gisa itzultzen da, eta horrek adierazten du konparazioa Egiazkoa (True, -1) edo Faltsua (False, 0) den.

Sintaxia:

Emaitza = Adierazpena1 { = | < | > | <= | >= } Adierazpena2

Parametroak:

Emaitza : konparazioaren emaitza zehazten duen adierazpen boolearra (True edo False)

Adierazpena1, Adierazpena2: konparatu nahi dituzun zenbakizko balioak edo kateak.

Konparazio-eragileak

= : berdin

< : Hau baino txikiagoa da

> : Hau baino handiagoa da

<= : Hau baino txikiagoa edo berdina da

>= : Hau baino handiagoa edo berdina da

<> : ez da berdina

Adibidea:

Sub ExampleUnequal
Dim sFile As String
DIM sErroa As String ' Sarrerako eta irteerako fitxategien erroko direktorioa
    sRoot = "c:\"
    sFile = Dir$( sRoot ,22)
    If sFile <> "" Then
        Do
            MsgBox sFile
            sFile = Dir$
        Loop Until sFile = ""
    End If