XOR eragilea

Bi adierazpenen ala-esklusiboa konbinazio logikoa egiten du.

Sintaxia:

Emaitza = Adierazpena1 XOR Adierazpena2

Parametroak:

Emaitza: Konbinazioaren emaitza duen zenbakizko aldagaia.

Adierazpena1, Adierazpena2: Konbinatu nahi dituzun zenbakizko adierazpenak.

Bi adierazpen boolearren arteko ala-esklusiboa juntagailu logikoak True itzuliko du, baldin eta bi adierazpenak desberdinak badira.

Bitetan dagoen ala-esklusiboa juntagailuak bit bat itzuliko du, baldin eta dagokion bita bi adierazpenetako batean bakarrik ezarrita badago.

Adibidea:

Sub ExampleXOR
Dim vA As Variant, vB As Variant, vC As Variant, vD As Variant
Dim vOut As Variant
    vA = 10: vB = 8: vC = 6: vD = Null
    vOut = vA > vB XOR vB > vC: ' 0 ematen du
    vOut = vB > vA XOR vB > vC: ' -1 ematen du
    vOut = vA > vB XOR vB > vD: ' -1 ematen du
    vOut = (vB > vD XOR vB > vA): ' 0 ematen du
    vOut = vB XOR vA: ' 2 ematen du